Doctor Marius Pop: 12 Septembrie - Ziua Mondială a Sănătăţii Orale

Doctor Marius Nicolae Pop – medic primar stomatolog, Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Bistriţa-Năsăud.

Profilaxia cariei dentare este şi va fi întotdeauna prioritatea numărul 1 pentru orice medic stomatolog în vederea asigurării unei sănătăţi orale optime. Ar fi bine ca măcar o dată pe an să ne aducem aminte să vizităm un cabinet stomatologic pentru un consult de specialitate. Ştim, problemele vieţii sunt multe, unele mult mai grave, dar cu cât amânaţi mai mult, costurile sănătăţii orale cresc.
Trebuie să vă informăm, totuşi, că la noi în judeţ funcţionează 7 cabinete stomatologice şcolare (5 în Bistriţa, 1 în Năsăud şi 1 în Sângeorz Băi) şi 2 cabinete la unităţi şcolare pentru copii cu necesităţi speciale şi un cabinet de urgenţă cu program de la 8 dimineaţa la ora 20.00, acum pe strada Dornei din Bistriţa (la sediul Direcţiei de Servicii Sociale Municipale).
Menţionăm şi alte iniţiative individuale ale unor colegi, medici stomatologi care oferă gratuit consultaţii şi lecţii de profilaxie stomatologică atât în mediul urban cât şi în cel rural.
În prezent, s-au reluat relaţiile contractuale cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, ceea ce ne bucură, situaţie în care 24 de colegi medici au încheiat astfel de contracte pentru servicii stomatologice atât la oraşe cât şi la comune. Este un număr destul de mic de contracte, dar în viitor sperăm ca odată cu mărirea plafonului alocat serviciilor prestate, va creste şi numărul colegilor doritori să încheie astfel de contracte.
În numele conducerii Colegiului Medicilor Dentişti Bistriţa-Năsăud urez tuturor colegilor mei şi colaboratorilor lor, tehnicieni şi asistente, multă sănătate, putere de muncă, satisfacţii personale, iar cetăţenilor judeţului nostru să aibă grijă zilnic de propria sănătate orală.
Doctor Marius Nicolae Pop – medic primar stomatolog,
Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Bistriţa-Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5