În 2021, recensământul populaţiei şi locuinţelor. Prefectul Dolha: Doar Lunca Ilvei are toate străzile și numerele administrative inventariate

          Prefectul Stelian Dolha a anunţat că în anul 2021 va avea loc recensământul populaţiei şi locuinţelor, demers obligatoriu la fiecare zece ani, potrivit solicitărilor Uniunii Europene.

          „Faptic, noi astăzi avem 286.000 locuitori în Bistriţa-Năsăud şi scriptic suntem la 330.000 locuitori. L-am întrebat pe domnul Mănăşturean (n.n. – directorul OPCI B-N) câte numere administrative avem în judeţ. Avem 7200. Ştiţi câte străzi avem inventariate? 503 străzi. Judeţele fruntaşe sunt Harghita şi Covasna care au reuşit să aibă în totalitate şi numerele administrative şi străzile, cu nume cu tot. Singura unitate administrativă completă este Lunca Ilvei. Ceea ce trebuie să facem cu recensământul e recenzie pe clădirile de locuit, cu date despre gospodării şi despre persoane”,  a precizat Dolha.

          Prefectul a prezentat un document cu privire la recensământul din 1930, care prevedea inclusiv nomenclatorul străzilor şi numerotarea caselor. „Suntem în anul 2020 şi nu e finalizat nimic. Spuneţi-mi ce s-a întâmplat cu ultimul recensământ, cel din 2011? Datele de la acel recensământ nu le-am folosit. Mie mi se pare că recensământul din 2011 aproape l-am făcut inutil, dar m-aş bucura ca cel din 2021 să aibă o finalitate. Legislaţia europeană ne spune că nu se discută chiar în condiţii de pandemie”, a menţionat Dolha.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5