Recensământul populaţiei şi al locuinţelor
Organizarea a două recensământuri într-un an calendaristic, de dimensiune şi importanţă de necontestat, a fost o măsură pripită luată de Guvernul Boc şi care nu-şi vor stinge obiectivele în dezvoltarea economică şi socială a ţării pe termen lung. Recensământul agricol, desfăşurat la începutul acestui an nu a finalizat concret rezultatele nici până la această dată. Aşa se va întâmpla şi cu recensământul populaţiei şi al locuinţelor organizat în acest sfârşit de an. Populaţia nu mai ştie ce să creadă, datorită şi unei culturi precare, dar şi bulversată de fenomenul de criză economică globală care le-a dat viaţa oamenilor peste cap.
Tematica recensământului actual este greoaie şi încâlcită, având în vedere doar exodul fără precedent al populaţiei către alte ţări din Europa şi de aiurea, aproape un sfert din populaţia ţării plecând în bejenie din cauza sărăciei provocată de clasa politică post decembristă, care a pus înainte libertatea şi nu ordinea şi disciplina socială după vidul distructiv creat de aşa-numita revoluţie. Opoziţia acuză actuala putere de politizarea acestui recensământ de care se va folosi pentru a câştiga alegerile din 2012, îndemnându-i pe cetăţeni să nu-şi divulge datele privind CNP-ul, de parcă doar acesta ar sta la baza fraudării alegerilor de către cei de la putere care, de altfel, le-a alimentat celor din opoziţie neîncrederea, prin măsura absurdă şi nedemocratică privind votul prin corespondenţă.
Bătălia pentru puterea politică a anului 2012 va târî ţara într-un haos de nedescris, mai ales că fenomenul de criză economică globală va duce la înrăutăţirea calităţii vieţii majorităţii populaţiei, care nu ştie încotro să o mai apuce şi care numai de recensământuri mai avea nevoie acum. Oricum, se va finaliza cumva şi recensământul populaţiei şi al locuinţelor, care nu va avea însă nicio relevanţă în fundamentarea bugetului ţării pentru anul 2012 în condiţiile în care rezultatele finale ale acestuia vor fi cunoscute abia în primăvara sau vara anului viitor, cu ajustările de rigoare făcute şi la recensământul agricol.
C.E. aşteaptă şi ea rezultatele acestui recensământ, când, probabil, va rămâne cu gura căscată de acestea, nefiind exclusă posibilitatea unui efect de bumerang pentru Guvernul Boc, care în anul 2012 ar putea să fie „lăsat la vatră”.
Citiţi şi:
- Primarii din judeţ convocaţi la videoconferinţă pentru recensământul populaţiei
- Populaţia stabilă din Bistriţa-Năsăud a coborât la circa 277.800 persoane
- Mircea Chira: În Bistriţa-Năsăud, a fost recenzată 10,4% din populaţia estimată! Locul 5 la nivel naţional!
- A început recensământul din casă în casă! Primarul Aurel Horea: Vă rugăm să permiteţi accesul recenzorilor!
- Radu Moldovan le recomandă bistriţenilor să nu-şi deconspire CNP-ul
Adaugă comentariu nou