3 idei de amenajare pentru camera copilului

Camera celui mic este propriul său univers, spațiul în care se simte confortabil, se odihnește, se joacă și are șansa să-și construiască lumea de poveste la care a visat dintotdeauna. Din acest motiv, este bine ca elementele din încăpere să să fie atât potrivite pentru relaxare, cât și să creeze un loc ce îmbie la joacă și creativitate. Îți prezentăm în continuare 3 idei de amenajare ce te ajută să obții o cameră pe placul copilului.

1. Alege imprimeuri și culori variate

Dormitorul piticului trebuie să fie plin de viață și vesel. Așadar, ai ocazia să te joci și să experimentezi cu tot felul de culori și imprimeuri. De exemplu, poți alege niște perdele pentru copii cu diverse desene, ori în nuanțe simple. De asemenea, poți aplica stickere cu personajele preferate ale celui mic pe pereți, ori poți apela la cineva care să picteze o parte din camera - dacă te pricepi, poți face chiar tu asta.

În cazul în care copilul își manifestă interesul, îl poți lăsa să se implice în alegerea perdelelor, a culorii varului și a abțibildurilor pe care le vei lipi pe pereți. Asta îl va bucura și va fi o experiență frumoasă, o activitate pe care o veți face împreună și de care vă veți aminti cu drag toată viața.

Ai încredere în copilul tău indiferent dacă ți se pare că un imprimeu sau o culoare nu se potrivește cu altele. Încearcă ce combinații îi plac celui mic, deoarece copiii au deseori mai mult curaj decât adulții, iar asta înseamnă că rezultatul s-ar putea să te surprindă în mod plăcut.

2. Organizare eficientă

Ia câteva măsuri esențiale pentru ca dormitorul celui mic să nu devină o încăpere haotică și să trebuiască să faci ordine de câteva ori pe zi. Ușurează-ți viața de părinte ajutându-ți piticul să recunoască rapid locul fiecărui lucru. Optează pentru piese de mobilier cu spații de depozitare, la care copilul să aibă acces cu ușurință: rafturi de înălțimea lui, comode cu mai multe sertare, suport pentru umerașe, cuier pentru haine.

3. Optează pentru decorațiuni pe gustul celui mic

Chiar dacă te gândești că nu ai suficient spațiu pentru decorațiuni, cu puțină creativitate poți transforma chiar și o încăpere mică într-un loc de basm. De pildă, dacă fiul sau fiica ta iubește muzica, poți agăța o chitară pe un perete. Dacă cel mic este pasionat de mare, decorează un perete cu un colac mic de salvare, iar pe rafturi pune câteva bărcuțe din lemn.

Comentarii

25/11/20 11:21

Mi-a placut articolul, multumesc mult pentru recomandari!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5