5 Tehnici moderne de anestezie în stomatologie

Nu merg la dentist pentru că nu suport durerea. De câte ori ai rostit aceste cuvinte? De câte ori i-ai auzit pe cei din jur că spun asta? Există o concepție total greșită în legătură cu durerea. De aceea, mulți asociază această durere cu frica de dentist. Și dacă ar fi să ne gândim mai bine, s-ar putea să te doară mai tare un dinte cu probleme decât tratamentul în sine. Te-am pus pe gânduri.

Este total greșit să amâni vizita la stomatologie pentru că îți este teamă de durere. Ai dinți lipsă? Întreabă medicul cât costă un implant dentar toată gura și care sunt tehnicile de anestezie pe care le utilizează. Da, poți beneficia de un tratament personalizat pentru a-ți reface dantura fără să te doară. Înainte de a enumera tehnicile moderne de anestezie în stomatologie, trebuie să știi că vei simți disconfort după ce trece efectul anestezicului, dar acest disconfort se gestionează cu ajutorul analgezicelor. Atunci, pe scaunul medicului, vei beneficia de tot confortul de care ai nevoie. Iată tehnicile:

Anestezia locală

Cel mai comun tip de anestezie dentară este anestezia locală. De regulă, este utilizată în cazul extracțiilor, tratamentelor de canal și plombărilor. Știm cu toții despre ce este vorba. Noutatea este dată de seringile computerizate, care permit administrarea lentă și constantă a substanței.

Geluri și spray-uri

Procedurile simple pot fi realizate după o anestezie ușoară. Gelurile si spray-urile anestezice se aplică direct pe țesutul gingival, acționând în cel mai scurt timp. Pentru pacienții sensibili la durere, se utilizează și înainte de injecția cu anestezic.

Sedare conștientă

Când auzi cuvântul „sedare” probabil te gândești la altceva. Sedarea conștientă se utilizează adesea în stomatologie, fiind recomandată mai ales în cazul pacienților care suferă de anxietate sau de frică de dentist. Chiar există această frică. Prin sedarea conștientă, pacientul o să rămână treaz pe tot parcursul procedurii, 100% conștient, dar relaxat și cooperant. Este, de asemenea, o tehnică destinată procedurilor mai lungi, o tehnici care se poate realiza fie prin inhalare (cu oxid nitros), fie intravenos.

Anestezie generală

Anestezia generală este mai puțin utilizată în stomatologie, dar rămâne o opțiune. Sunt pacienți cu zero toleranță atunci când vine vorba de procedurile stomatologice. Sunt pacienți care nu tolerează deloc durerea. Cu toate acestea, se recomandă pentru procedurile deosebit de complexe și pentru situațiile speciale – atunci când, din diferite motive, pacientul nu poate coopera.

Laser și ultra-sunete

Laserul și ultra-sunetele reduc nevoia de anestezie. Trebuie să discutăm și despre acest progres tehnologic. Aceste tehnici sunt mult mai ușor de tolerat de către pacienții sensibili comparativ cu metodele tradiționale.

 

Avantajele tehnicilor moderne de anestezie

Acum că am trecut prin toate tehnicile de anestezie, trebuie să aducem în prim-plan avantajele. Dacă până acum ai amânat vizita la stomatologie, s-ar putea ca pe viitor să te duci cu zâmbetul pe buze. Iată avantajele:

  • Reducerea disconfortului: Sunt precise și minim invazive;
  • Efecte controlate: Se elimină rapid din organism;
  • Reducerea anxietății: Reduc stresul cauzat de frica de dentist sau de intervenția în sine.

Cum să discuți cu medicul stomatolog despre anestezie

Dacă ai temeri legate de procedura în sine și dinspre anestezie, cel mai bun sfat pe care îl poți primi este despre sinceritate. Discută deschis cu medicul tău. Iată câteva sfaturi:

  • Întreabă care sunt opțiunile disponibile în cabinet;
  • Menționează eventualele alergii la anumite substanțe anestezice;
  • Fii sincer cu privire la starea de anxietate cu care te confrunți.

Tehnicile moderne de anestezie fac tratamentele stomatologice mult mai accesibile și confortabile. Chiar poți beneficia de cea mai bună experiență posibilă.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5