86 cazuri confirmate în Bistriţa-Năsăud! Rata de incidenţă este de 5,42 la mia de locuitori!

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, au fost raportate următoarele date referitoare la situația epidemiologică privind îmbolnăvirea cu CoVid-19:
• 16152 cazuri confirmate de CoVid-19;
• 171 persoane izolate în spital, 1557 izolate la domiciliu;
• 816 decese înregistrate în Corona-Forms;
• 1078 persoane în carantină;
•515 teste rapide efectuate.
Informații referitoare la campania de vaccinare din județul Bistrița-Năsăud:
• Vaccin administrat până în prezent: 136182 doze;
• 834 de persoane vaccinate ieri,12.10.2021 (394 cu doza 1, 125 cu doza 2 și 315 cu Doza 3).
• Totalul numărului de persoane vaccinate cu schemă completă este 74048.

•Totalul numărului de persoane vaccinate cu doza a treia este 5381.

Comentarii

13/10/21 16:04
Leon

Cresterea îngrijorătoare a numărului de înbolnăviri în valul 4 al pandemiei de COVID-19 este consecinta relaxării din vară, care a avut ca efect o încetinire a campaniei de vaccinare. Prin urmare, responsabilitatea pentru situatia critică de astăzi revine Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, organism aflat în subordinea Secretariatului General al Guvernului și coordonarea prim-ministrului, înfiintat prin DECIZIA nr. 385 din 20 noiembrie 2020. Vaccinarea s-a desfasurat relativ bine in prima parte a anului 2021.
Pentru a justifica "marea relaxare" din 1 iulie 2021, presedintele Klaus Iohannis declara pe un ton triumfalist următoarele : "Campania de vaccinare a fost un succes, practic am oprit pandemia. Avem un succes care se vede într-o reducere a dorinței de vaccinare."
Numai că, trei luni mai târziu, acelasi presedinte Klaus Iohannis în timpul conferinței de presă, alături de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și prim-ministrul Florin Cîțu, la Spitalul Universitar de Urgență din București, s-a contrazis în aceeași frază: „La noi sunt foarte mulți români care s-au vaccinat. E păcat că sunt așa puțini!”
Col.dr. Valeriu Gheorghiţă, şeful Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), afirma recent că promovarea campaniei de vaccinăre anti-COVID-19 nu şi-a atins ţinta, iar rezultatele se văd – o rată de imunizare care situează România pe penultimul loc în UE, înaintea Bulgariei şi mult sub media europeană. El a mai declarat că structura pe care o conduce nu a avut la dispoziţie fonduri: „Nu s-au alocat bani, sau cel puţin CNCAV-ului, comitetul pe care eu îl coordonez, nu a avut fonduri pentru campania de comunicare şi de informare. Obiectivul campaniei de comunicare şi de informare pe care noi l-am avut încă de la început, din noiembrie, a fost de promovare a încrederii populaţiei în ştiinţă şi în sistemul medical, în medici, tocmai pentru că pandemia este o problemă medicală”. Acum situatia este scăpată de sub control.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5