Adaugă valoare talentului tău! Alege Profilul Pedagogic de la Liceul de Muzică Tudor Jarda Bistriţa!

*Ești sociabilă, creativă, te exprimi cu mare ușurință, reziști în fața stresului și apreciezi munca în echipă?

*Vino la profilul PEDAGOGIC al Liceului de Muzică ”Tudor Jarda”, Bistrița și studiază pentru a deveni învățător-educatoare !

*Este singurul profil liceal care îți permite, prin atestatul și diploma de bacalaureat, inserția rapidă în piața muncii (învățământul public sau privat) !

 

De ce să alegi profilul PEDAGOGIC?

Motivație moral- spirituală

Oamenii se simt atraşi spre profesia de învățător sau educatoare pentru că iubesc copiii sau pentru că le place să fie în compania lor. Să-i vadă cum progresează, devenind mai eficienţi în această lume. Cei care predau se dăruiesc altora. Predau cu speranţa că lumea va deveni mai bună !

Motivație financiară

Salariul de încadrare al unui debutant în învățământ este de 3680 ron. Program de lucru : 8-12.

Motivație de autorealizare

Lucrezi într-un mediu creativ (Nicio zi nu este la fel!), înveți lucruri noi zilnic, te menții tânăr și … ai 4 vacanțe/ an ! J

Motivație profesională

Se oferă dublă specializare: atât de învățător (predare la clasele Pregătitoare- a IV-a), cât și de educatoare (grupele mică, mijlocie, mare). Absolvenții profilului Pedagogic pot profesa odată cu obținerea certificatului de competențe și a promovării examenului de bacalaureat. Este SINGURA specializare care permite intrarea pe piața muncii (învățământ public sau privat), încă de la 18/19 ani.

Dacă la absolvirea liceului, doriți urmarea cursurilor unei facultăți, curricula profilului Pedagogic asigură o vastă cultură generală. Prin numărul mare de ore de Limba și literatura română, Psihologie/ Pedagogie, Practică pedagogică, Franceză/ Engleză, etc. se realizează o formare umanistă care să asigure accesul la cele mai căutate facultăți din țară sau din străinătate: Psihologie, Pedagogie, Psihopedagogie specială, Limbi și Literaturi Străine, Studii europene, Științe politice, Administrative și ale Comunicării, Teatru și Televiziune, Drept, Academia de Poliție, etc.

  Motivație cognitivă

Liceul de Muzică ”Tudor Jarda”, Bistrița a avut în anul școlar 2017-2018, o promovabilitate de 100% la prima sesiunea a examenului de bacalaureat, profil Pedagogic și a obținut 3 premii la Olimpiada Națională de Pedagogie-Psihologie și Olimpiada Națională a Animatorilor școlari.

Premiile obținute la olimpiadele naționale asigură intrarea fără examen la facultățile de profil, o bursă lunară, precum și un loc asigurat în căminul studențesc.

Practica pedagogică

Practica pedagogică se desfășoară 3 ore/ săptămână în clasele a IX-a și a X-a, și 4 ore/ săptămână în clasele a XI-a și a XII-a la umătoarele instituții de învățământ: Grădinița ”Căsuța cu povești”, Bistrița            Școala Gimnazială nr. 1, Bistrița

Alte informații:

Număr de locuri disponibile: 30 (28+2)

Intrarea se va realiza pe baza mediei obținute la Evaluarea națională 2018 și a probelor de admitere. Probele de admitere au loc în luna Mai 2018 și sunt notate cu Admis/ Respins :

Proba de aptitudini fizice (3 exerciții de influențare a aparatului locomotor, rezistență 600 m, 4 elemente de gimnastică)

Proba de aptitudini muzicale (intonarea unui cântec, reproducere ritmico-melodică)

Proba de aptitudini artistice (realizarea unei naturi statice cu 2 sau 3 obiecte date)

Interviu (recitarea unei poezii, lectură la prima vedere, participarea într-o conversație pe o temă dată).

 

Director, prof. Raluca Mărginean

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5