Agent Green și de-clic.ro lansează petiții pe teme mincinoase!

Inspectorul Pădurii – realitate vs. dezinformare, manipulare și instigare

 

FAPTE ale Agent Green și de-clic.ro:

 

·         INSTIGĂ, prin dezinformare voită și manipulare grosolană, mii de cetățeni de bună credință împotriva Ministerului Apelor și Pădurilor, prezentând instituția ca pe dușmanul public al dezvoltării sistemului informatic care contribuie la stoparea tăierilor ilegale.

·         IGNORĂ VOIT REALITATEA expusă constant de Ministerul Apelor și Pădurilor, prin care se explică situația concretă a Inspectorului Pădurii.

·         Creează intenționat CONFUZIE între o aplicație de mobil funcțională și o platformă electronică inexistentă legal, care, întâmplător sau nu, au fost denumite la fel: Inspectorul Pădurii.

·         MANIPULEAZĂ oamenii, cerându-le să semneze o petiție prin care solicită Ministerului Apelor și Pădurilor să facă lucruri despre care EI ȘTIU că sunt ILEGALE, fără să le prezinte integral informațiile primite constant de la instituție.

·         CER BANI oamenilor pentru a organiza acțiuni contra Ministerului Apelor și Pădurilor, prezentându-le informații false.

 

REALITATE: De ce nu se poate continua dezvoltarea aplicației în forma cerută de Agent Green și de-clic.ro?

 

Ministerul Apelor și Pădurilor nu poate să dezvolte ceva ce nu există legal. Platforma web www.inspectorulpadurii.ro este parte nefinalizată a unui contract expirat, un produs în stadiu intermediar, incomplet. LEGAL, acest produs NU EXISTĂ. În consecință, continuarea dezvoltării portalului în forma solicitată de Agent Green și de-clic.ro reprezintă o încălcare flagrantă a legii, cu consecințe de natură penală.

 

CUM S-A AJUNS AICI:

1.    În 2016, Guvernul Cioloș a încălcat legea achizițiilor publice prin atribuirea directă a unui contract de dezvoltare, această aplicație fiind parte integrantă a respectivului contract, în valoare de peste 500.000 euro. Mai precis, a solicitat acordul ANRMAP pentru negocierea cu un singur ofertant și atribuirea directă, pe motiv că firma respectivă este unic deținător al tuturor codurilor sursă. FALS! Guvernul Cioloș a mințit pentru a obține acordul ANRMAP, firma deținând în realitate doar două din cele patru coduri sursă!

2.    Guvernul Cioloș și-a asumat prin contract să achite plăți în avans, reprezentând serviciile pe următoarele 20 de luni, ceea ce contravine flagrant cu legea achizițiilor publice.

3.    Până la data de finalizare a contractului (17 decembrie 2016), dezvoltarea nu a fost încheiată, nu s-a predat un produs final și nici s-a încheiat un act adițional. Prestatorul însuși recunoaște, prin adresă oficială, încheierea contractului fără predarea unui produs final!

 

Concluzie: NIMENI nu a predat sau primit un produs final în baza contractului încheiat de Guvernul Cioloș. Oficial și legal dezvoltarea sistemului informatic nu s-a produs!

 

IMPORTANT: Toate ilegalitățile prezentate fac obiectul unei plângeri adresate Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

 

Ce vor de fapt Agent Green și de-clic.ro?

 

1.    Să forțeze Ministerul Apelor și Pădurilor să dezvolte ceva ce nu există?

2.    Să cheltuie bani publici pentru a dezvolta un produs informatic, www.inspectorulpadurii.ro, care nu este proprietatea instituției?

3.    Să oblige Ministerul Apelor și Pădurilor, prin presiune publică, să facă o ILEGALITATE?

4.    Să acopere o ilegalitate a Guvernului Cioloș?

5.    Să obțină notorietate prin manipularea oamenilor, prin denigrarea unei instituții publice și prin prezentarea unor false adevăruri?

6.     Să își asigure finanțări de la populație, prin prezentarea unor minciuni pe post de adevăruri?

7.    Să facă politică mascată folosind mesaje identice cu cele ale USR?

8.    Să instige masele la reacție în stradă, cot la cot cu USR, mințind oamenii în privința intențiilor și acțiunilor unei instituții a statului român?

 

Ce face Ministerul Apelor și Pădurilor?

 

1.    Face deja demersuri pentru a respecta, la punct și virgulă, decizia CSAT din iunie 2015, cât și Programul de Guvernare 2017-2020. Adică, va dezvolta LEGAL sistemul infomatic integrat, care ajută la identificarea tăierilor ilegale. Termen de finalizare: decembrie 2018.

2.    Lucrează, în acest moment, la întocmirea caietului de sarcini pentru organizarea unei licitații publice pentru achiziția LEGALĂ a serviciilor de dezvoltare a sistemului electronic integrat în cauză.

3.    Continuă și alte demersuri pentru atingerea țintei asumate prin Programul de Guvernare: stoparea tăierilor ilegale în România.

 

Din respect pentru cetățenii de bună credință, care, dezinformați fiind, au semnat petiția inițiată de Agent Green și site-ul de-clic.ro, va primi vineri, 25 august 2017, petiția și va răspunde la aceasta conform prevederilor legale.

 

Precizăm că vom sancționa public și vom întreprinde toate demersurile legale față de orice tentativă de manipulare a opiniei publice în vederea discreditării Ministerului Apelor și Pădurilor.

 

Comentarii

25/08/17 00:15
Inspectorul pădurii

Bistrițeni, lansați în fiecare zi aplicația www.inspectorulpadurii.ro. Mulțumiți-i lui Dacian Cioloș pentru că așa ceva există. Despre utilitatea ei, convingeți-vă singuri. Și mai ales nu-i credeți pe cei ce doresc, inclusiv pe pagina asta, să rămâneți în continuare captivi, ignoranți. Știu ei de ce!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5