AJOFM BN: 108 persoane cu dizabilități din județ au beneficiat de vouchere de 23.000 lei pentru a-și cumpăra echipamente

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi, în parteneriat cu ANOFM, implementează proiectul „Facilitarea Inserţiei pe Piaţa Muncii a Persoanelor cu Dizabilităţi" , cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3: Locuri de muncă pentru toţi.
Durata proiectului este de 53 luni, iar obiectivul general este reprezentat de asigurarea accesului persoanelor cu dizabilităţi, în condiţii de egalitate cu ceilalţi, la mediul fizic, informaţional şi comunicaţional, în vederea creşterii şanselor de ocupare şi a ponderii persoanelor cu dizabilităţi angajate pe piaţa liberă a muncii.
Valoarea totală a proiectului 111.978.816,40 lei, din care 94.549.862, 89 lei, cofinanţare UE.
Pe lângă servicii de informare, consiliere şi subvenţii pentru angajatori, prin proiect sunt oferite vouchere cu ajutorul cărora persoanele cu dizabilităţi îşi pot achiziţiona diferite echipamente de tehnologie asistivă, cu ajutorul cărora vor avea şanse mari, reale, de a primi un loc de muncă. Aceste echipamente pot fi aparate auditive, scaune rulante, proteze pentru mâini, picioare, proteze oculare, editoare de text, orteze etc. Voucherele au o valoare de 23.000 lei şi pot fi folosite la una dintre cele 28 de firme de pe lista furnizorilor sau producătorilor de tehnologii şi dispozitive de acces, de pe site-ul anpd.gov.ro.
"La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, au fost înregistrate în grupul ţintă un total de 201 persoane cu dizabilităţi, acestea fiind informate, consiliate şi mediate pe piaţa muncii. Solicitări de decontare voucher au fost depuse de beneficiari la DGASPC Bistriţa de 108 persoane, aceştia beneficiind de voucher în valoare de 23.000 lei, din care 43 de beneficiari cu dizabilitate auditivă, 24 beneficiari cu dizabilitate vizuală (nevăzători) și 41 beneficiari cu dizabilitate fizică. Voucherele au fost acordate persoanelor care au o dizabilitate atestată prin certificatul de încadrare în grad de handicap, nu au loc de muncă şi sunt în căutarea unuia; au vârsta de muncă (de principiu 18-65 ani). Suma voucherelor aprobate este în valoare de 2.484.000 lei. Proiectul implementat de AJOFM Bistriţa-Năsăud este clasat pe locul 8 la nivel naţional ca urmare a îndeplinirii indicatorilor asumaţi prin cererea de finanţare", a declarat directorul executiv al AJOFM BN, Otilia Râpan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5