Exclusivitate

Alexandru şi Jeni Pugna, la nunta de argint ! Naşi preşedintele Radu Moldovan, cu soţia Voichiţa, şi artiştii Florentina şi Petre Giurgi. Inaugurarea Muzeului din Budurleni

Eveniment de neuitat în familia vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Alexandru Pugna. Împreună cu soţia Eugenia, aniversează 25 de ani de căsnicie - Nunta de argint. Momente speciale au avut loc la Budurleni, alături de cei dragi. De 25 de ani, Jeni este doamna care îi stă alături îndrăgitului interpret, are grijă ca toate lucrurile să fie bine acasă, astfel ca pe scenă artistul să strălucească. Mai mult, ştie să aibă mereu o vorbă bună, în această perioadă în care agenda vicepreşedintelui este mai mult decât încărcată.
Alaiul a pornit de la Casa Muzeu pe care Alexandru Pugna a făcut-o la Budurleni. Naşi, la Nunta de argint: preşedintele Radu Moldovan, cu soţia Voichiţa, şi artiştii Florentina şi Petre Giurgi, oameni dragi şi apropiaţi familiei Pugna. Sărbătoriţii au ţinut să fie la acest moment important din viaţa lor în frumoase costume populare, mirele nostru de pe Valea Ţibleşului, iar mireasa din zona de Câmpie. Alaiul a avut, ca la toate nunţile româneşti, steag şi ceteraşi, coordonaţi de maestrul Anghel Urs. Pe drum nu au lipsit strigăturile despre frumuseţea şi omenia mirilor.
Binecuvântarea a venit din partea a 10 preoţi, în frunte cu părintele protopop Alexandru Vidican şi părintele protopop de Reghin, la Biserica monument istoric din Budurleni. Verighetele de argint puse pe mâna sărbătoriţilor de naşi, au fost sfinţite de preoţi. În curtea bisericii a fost prezent aproape tot satul. După cuvintele de învăţătură, au urmat felicitările. Mulţime de flori şi de cadouri la nunta de argint.
Alaiul s-a îndreptat apoi la Casa Muzeu, inaugurată cu acest prilej, primind binecuvântarea printr-o sfeştanie săvârşită de preoţi. O casă tradiţională frumoasă din zona de Câmpie care păstrează toate elementele din gospodăria de altă dată din satul nostru. Pentru acest edificiu al spiritualităţii străbune Alexandru Pugna merită toate felicitările.
Petrecerea a continuat apoi cu cântec joc şi voie bună, alături de taraful de la Soporu de Câmpie, Taraful condus de Anghel Urs, Domnica Dologa, Ana Ilca Mureşan, Adrian Stanca, Matilda Pascal Cojocăriţa şi Ştefan Cigu, Cornelia Ardelean, Anuţa Motofelea, Nicu Cioanca.
Mireasa a fost furată la un moment dat de naşa Florentina Giurgi şi readusă în faţa nuntaşilor în frumosul port maramureşan. Nici mirele nu a fost uitat el primind, de asemenea, de la naşul Petre Giurgi, un costum de moroşan. Nu a lipsit tortul şi mai ales voia bună.
Au fost alături de Alexandru şi Jeni oameni dragi, în primul rând părinţii, fraţii, nepoţii, primarii de Bistriţa-Teodor Creţu, de Beclean-Nicu Moldovan, de Lechinţa-Romeo Florean, de Teaca-Damian Muntean, viceprimarul Bistriţei-George Avram, vicepreşedintele CJ-Dorin Popescu, administratorul judeţului-Florin Moldovan, consilierul preşedintelui-Bogdan Ivan, subprefectul Ovidiu Frenţ, managerii CJC –Gavril Ţărmure, Bibliotecii Judeţene-Ioan Pintea, Muzeului Judeţean-Alexandru Gavrilaş, parlamentarul Ioan Deneş ş.a.
"Nu e uşor de înţeles un artist. Deloc. La început a fost şi pentru soţia mea destul de greu. Anii au trecut însă, şi Jeni a înţeles că un artist trebuie lăsat să-şi reverse preaplinul sufletului atunci când simte acest lucru. Că nu-l poţi ţine doar pentru tine. Că el trebuie să împartă bucurii spirituale şi altora şi că oriunde s-ar afla, oricât de admirat ar fi, tot acasă se întoarce… Adevărul este că fără sprijinul celei mai importante persoane din viaţa mea nu aş fi reuşit să-mi realizez visul…Îi mulţumesc pentru toată dragostea cu care mă răsfaţă şi pentru clipele deosebite petrecute împreună..." a spus Alexandru Pugna.
Cu siguranţă toţi prietenii îşi vor aminti cu plăcere de clipele minunate petrecute la Budurleni.
Cotidianul Răsunetul urează familiei Pugna "La mulţi ani " cu sănătate şi bucurii, să dea Domnul să ne vedem şi la "nunta de aur"!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5