Alter ego al artiştilor Sorina şi Leontin Ţibacov, oferit într-un joc al creaţiei

La Galeria Arcade 24 a UAP Bistriţa a avut loc vernisajul expoziţiei de pictură şi instalaţie ceramică aparţinând artiştilor plastici profesionişti Sorina Ţibacov, cu pictură, şi Leontin Ţibacov, cu instalaţie ceramică, în prezenţa unui public avizat.
Despre valoarea operelor şi artiştilor plastici au vorbit, cu argumente şi motivaţii, artistul plastic, prof. Marcel Lupşe, şi criticul de artă Oliv Mircea, care a fost şi curatorul expoziţiei şi care a scris un text critic la catalogul apărut pentru această expoziţie, la Editura Nosa Nostra, Bistriţa, 2018, într-o ţinută grafică deosebită, catalogul şi expoziţia bucurându-se de sprijinul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăuud, Primăriei municipiului Bistriţa, Consiliului Local Bistriţa, al Centrului Cultural Municipal „George Coşbuc” Bistriţa şi al Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud.
Cei doi recunoscuţi artişti plastici – Sorina şi Leontin Ţibacov, membri ai UAP, sunt de o profunzime aparte, cu numeroase participări la simpozioane de creaţie, expoziţii şi câştigători a numeroase premii, având lucrări în colecţii particulare din România, Germania, Italia, Austria, Franţa, Olanda, Anglia, SUA, Australia, Polonia, Belgia, Elveţia, Suedia, Muntenegru etc.
Iată ce afirmă criticul Oliv Mircea în textul critic din catalog: „Alter ego se află deja, pentru fiecare din cei doi artişti expozanţi, în interiorul artistului, ca atare, în intimitatea lui, obligându-l, iată, la o întreagă strategie a contactului cu realul”.
În finalul evenimentului plastic, cei doi artişti, care expun pe simeze şi în galerii, Sorina şi Leontin Ţibacov, au mulţumit gazdelor pentru ospitalitate şi pentru modul de receptare a frumosului de către publicul bistriţean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5