Amendă pentru firma care deține automatul cu țigări electronice de pe str. Gării! Se verifică vârsta - de 18 ani- după controlul Protecției Consumatorilor

Comunicat de presă

 În urma informațiilor apărute în spațiul public, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Bistrița-Năsăud a desfășurat o acțiune de control privind respectarea prevederilor legale în domeniul protecției consumatorului de către operatorul economic BLANARIU-FLORIN ȘI FIRMELE SALE SRL care deține un aparat prin intermediul căruia se comercializează în sistem de eliberare automată, țigarete eletronice și flacoane de reumplere cu conținut de nicotină, amplasat în municipiul Bistrița, str.Gării, nr.17.

În urma neregulilor constatate, echipa de control a aplicat o amendă contravențională în cuantum de 15.000 lei. Totodată, a fost dispusă măsura opririi temporare a comercializării produselor și a utilizării aparatului până la remedierea deficiențelor.

Abaterea de la legislația în vigoare a fost comercializarea țigaretelor eletronice și a flacoanelor de reumplere cu conținut de nicotină fără ca aparatul să fie prevăzut cu un sistem de verificare a vârstei, produse care pot pune în pericol viața și sănătatea consumatorilor sub 18 ani.

Până la data prezentei a fost remediată deficiența constatată la data și ora controlului prin implementarea unui dispozitiv care nu permite achiziționarea produselor fără inserarea unei cărți de identitate care să confirme inechivoc, în mod electronic vârsta de peste 18 ani a consumatorului.

CJPC Bistrița-Năsăud va desfășura în continuare atât acțiuni de verificare și control cât și acțiuni de consiliere la operatorii economici care desfășoară activități în județ.

Vă reamintim faptul că ANPC a inițiat campania de pregătire a operatorilor economici, prin control de fond voluntar solicitat de aceștia (îndrumare și consiliere fără sancționare pecuniară).

Aspectele invocate în cadrul acestui comunicat sunt ilustrate cu imagini realizate în timpul controlului.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5