Apel de la Bistriţa pentru recapitalizarea învăţământului românesc

Fundaţia „Agenţia pentru Generarea Iniţiativelor Locale” a lansat un apel civic tuturor celor implicaţi în aşezarea de baze noi a învăţământului românesc. Reprezentanţii AGIR au prezentat, ieri, într-o conferinţă de presă, propuneri de schimbare a fundamentelor de desfăşurare a învăţământului preuniversitar prin prisma Procesului Bologna, în vederea implementării imediate a reformelor.

Potrivit lui Virgil Marcu, preşedintele AGIR, acest lucru poate fi realizat prin folosirea creditelor de acumulare şi transferabile încă de la nivelul gimnaziului.

„Creditele transferabile şi de acumulare asigură baza pentru promovarea unui învăţământ în care elevul devine forţă activă, şi nu element reactiv, un învăţământ dinamic, flexibil, centrat pe elev; repoziţionarea cadrului didactic în procesul de învăţământ şi noi metode de măsură şi control”, a precizat Virgil Marcu.

Sistemul European de Credite Transferabile poate fi aplicat la toate tipurile de programe, indiferent de modul lor de livrare (şcolar, profesional), de statutul celui ce învaţă (full time, fără frecvenţă) şi pentru toate tipurile de învăţare (formală, informală). Creditele transferabile şi de acumulare pot fi implementate cu costuri minime.

„Fac un apel către toţi cei interesaţi să introducă în sistemul lor de învăţământ acest Sistem European de Credite. Este un lucru care ar putea fi implementat rapid”, a conchis preşedintele AGIR.

Fundaţia „Agenţia pentru Generarea Iniţiativelor Locale” a fost fondată în noiembrie 1997 şi a propus imediat după înfiinţare câteva proiecte spre finanţare, în numele unor agenţi economici din zonă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5