Aquabis-ul, bată-l vina!
Legislativul local a aprobat PH iniţiat de primarul oraşului Năsăud, prof. Mircea Romocea, privind desemnarea persoanelor care să înlocuiască reprezentantul CLN în Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Servicii de Alimentare cu Apă şi de Canalizare în B-N.
În urma propunerilor, au obţinut votul Marius Marica şi George Cicedea, persoane (consilieri locali) care-l pot înlocui pe primarul Mircea Romocea în cazul când acesta nu poate participa la şedinţa la care este convocat.
La dezbaterea acestui proiect a participat şi directorul general al SC Aquabis, Ion Şandru, la solicitarea primarului, în contextul în care, la reţeaua de apă au apărut defecţiuni care n-au putut fi remediate de echipa locală a Aquabis-ului timp de trei zile, fapt care a nemulţumit cetăţenii afectaţi, gata-gata să se producă un scandal de proporţii.Şi asta, pe drept cuvânt.
Primarul Romocea s-a arătat contrariat pentru prea desele defecte de la reţeaua de apă şi canalizare în raport cu preţul ridicat pe care cetăţenii oraşului Năsăud îl plătesc după cantitatea de apă consumată, ţinând cont că năsăudenii beneficiază doar de apa rece care curge, prin aceleaşi instalaţii (conducte) de zeci de ani, pornind de la Staţia Rebrişoara până în casele şi apartamentele beneficiarilor care-şi încălzesc singuri apa pentru a o întrebuinţa, asumându-şi alte cheltuieli.
Nemulţumiri şi sesizări au venit şi din partea consilierilor locali care, de asemenea, au pus punctul pe „i”: firma lucrează foarte prost la remedierea defecţiunilor; gurile de canal (capacele) pică în canal, fiind nevoie de peste trei săptămâni pentru a fi reaşezate, timp în care defecţiunile sunt semnalate cu crengi de copaci; apa de băut este tulbure; tariful este prea mare; se plăteşte şi pentru apa pluvială. De ce?; dispeceratul din Năsăud nu dispune de cele necesare pentru o intervenţie urgentă, fapt pentru care viceprimarul propune înfiinţarea şi dotarea unui punct de intervenţie cu: buldoexcavator, vidanjă, o maşină (pompă) de desfundat canale, utilaj de tăiat asfalt etc., etc.
Directorul Ion Şandru a răspuns motivând că tariful creşte datorită rambursărilor anumitor creanţe pe care le au, însă şi aşa sunt în top 15 cele mai ieftine firme de apă şi canalizare din România. „Se va schimba în bine şi problema rapidităţii în rezolvarea problemelor privind lucrările de remediere şi reparaţii. Echipa (27 persoane) are magazie, au piese şi materiale (există un contrat încheiat cu SC Axa de unde se pot procura toate cele ce lipsesc), în 2,3 săptămâni rezolvăm şi cu maşina de desfundat canalul”, a precizat directorul Ion Şandru...
Citiţi şi:
- AQUABIS: apa noastră cea de toate zilele
- Ion Şandru (director general Aquabis): Comuna Telciu trebuie să plătească peste 10 milioane lei dacă iese din ADI
- AQUABIS îşi arată disponibilitatea branşării populaţiei şi firmelor la reţelele de apă şi canalizare. Vezi tarifele practicate!
- Aquabis: Telciu va ieși din ADI apă-canal. Trebuie să-și licențieze serviciile și să returneze 10 milioane lei
- Staţia de epurare de la Cetate, funcţională în două săptămâni. Reţele de apă şi canalizare în 39 de localităţi, cu economii din fonduri europene
Comentarii
D-nule Sandru ,la Nasaud apa e mai scumpa decat gazul , energia electrica ,probabil ca se scoate din adancuri ca si aurul.
Adaugă comentariu nou