Aquabis-ul, bată-l vina!

Legislativul local a aprobat PH iniţiat de primarul oraşului Năsăud, prof. Mircea Romocea, privind desemnarea persoanelor care să înlocuiască reprezentantul CLN în Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Servicii de Alimentare cu Apă şi de Canalizare în B-N.
În urma propunerilor, au obţinut votul Marius Marica şi George Cicedea, persoane (consilieri locali) care-l pot înlocui pe primarul Mircea Romocea în cazul când acesta nu poate participa la şedinţa la care este convocat.
La dezbaterea acestui proiect a participat şi directorul general al SC Aquabis, Ion Şandru, la solicitarea primarului, în contextul în care, la reţeaua de apă au apărut defecţiuni care n-au putut fi remediate de echipa locală a Aquabis-ului timp de trei zile, fapt care a nemulţumit cetăţenii afectaţi, gata-gata să se producă un scandal de proporţii.Şi asta, pe drept cuvânt.
Primarul Romocea s-a arătat contrariat pentru prea desele defecte de la reţeaua de apă şi canalizare în raport cu preţul ridicat pe care cetăţenii oraşului Năsăud îl plătesc după cantitatea de apă consumată, ţinând cont că năsăudenii beneficiază doar de apa rece care curge, prin aceleaşi instalaţii (conducte) de zeci de ani, pornind de la Staţia Rebrişoara până în casele şi apartamentele beneficiarilor care-şi încălzesc singuri apa pentru a o întrebuinţa, asumându-şi alte cheltuieli.
Nemulţumiri şi sesizări au venit şi din partea consilierilor locali care, de asemenea, au pus punctul pe „i”: firma lucrează foarte prost la remedierea defecţiunilor; gurile de canal (capacele) pică în canal, fiind nevoie de peste trei săptămâni pentru a fi reaşezate, timp în care defecţiunile sunt semnalate cu crengi de copaci; apa de băut este tulbure; tariful este prea mare; se plăteşte şi pentru apa pluvială. De ce?; dispeceratul din Năsăud nu dispune de cele necesare pentru o intervenţie urgentă, fapt pentru care viceprimarul propune înfiinţarea şi dotarea unui punct de intervenţie cu: buldoexcavator, vidanjă, o maşină (pompă) de desfundat canale, utilaj de tăiat asfalt etc., etc.
Directorul Ion Şandru a răspuns motivând că tariful creşte datorită rambursărilor anumitor creanţe pe care le au, însă şi aşa sunt în top 15 cele mai ieftine firme de apă şi canalizare din România. „Se va schimba în bine şi problema rapidităţii în rezolvarea problemelor privind lucrările de remediere şi reparaţii. Echipa (27 persoane) are magazie, au piese şi materiale (există un contrat încheiat cu SC Axa de unde se pot procura toate cele ce lipsesc), în 2,3 săptămâni rezolvăm şi cu maşina de desfundat canalul”, a precizat directorul Ion Şandru...

Comentarii

21/11/14 12:03
ioan

D-nule Sandru ,la Nasaud apa e mai scumpa decat gazul , energia electrica ,probabil ca se scoate din adancuri ca si aurul.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]