Aripi deschise spre cunoaştere la Şcoala Gimnazială Lucian Blaga

Clopoţelul a sunat în acest an cu cinci zile înaintea tradiţionalei date de 15 septembrie, însă, pentru mulţi dintre copii şi dascăli, reîntâlnirea a fost o bucurie. Curtea Şcolii Gimnaziale „Lucian Blaga” din Bistriţa a fost neîncăpătoare pentru sutele de elevi, părinţi şi cadre didactice, cu toţii parteneri într-un nou an şcolar ce se vrea mai bun decât cei care au trecut.

         Manifestările au debutat cu intonarea Imnului Naţional, asta după ce directorul Mihai Cosma a făcut un scurt istoric şi a punctat principalele momente în care acesta a fost cântat de români, dar  a subliniat şi mesajul de unitate, ami ales acum, în An Centenar. Preotul Moldovan a oficiat o scurtă slujbă de binecuvântare, amintindu-le celor prezenţi că orice lucru bun începe cu Dumnezeu.

         Primii la cuvânt şi în toate au fost elevii, aşa cum se întâmplă de mai mulţi ani la „Blaga”, de această dată mesajele fiind transmise de Carina Bianca Pop din clasa a V-a A şi Diana Maria Mureşan, din clasa a VIII-a, care şi-au dezvăluit gândurile şi aspiraţiile la început de an.

         „10 septembrie reprezintă începutul anului şcolar 2018-2019, dar este şi prilejul de trecere în revistă a rezultatelor obţinute de elevi ca etalon al efortului nostru, al cadrelor didactice, dar şi ca oglindă în care acest efort a fost fructificat de elevi. Probabil, cele mai expresive sunt rezultatele la Evaluarea Naţional,. Avem ocazia din nouă să stăm cu fruntea în sus, pentru că din cei 57 de elevi care au absolvit, 56 urmează clasa a IX-a, un singur elev plecând în străinătate, care se regăsesc în clase de liceu (51 dintre ei) sau vor deprinde diverse meserii în clase de şcoală profesională. (...) Ne meţinem aşadar printre şcolile de succes, eficiente şi frecventabile din judeţul Bistriţa-Năsăud”,  a spus la momentul festiv directorul Mihai Cosma. În mesajul său, directorul Şcolii Gimnaziale Lucian Blaga a precizat că 10 septembrie este deschizător de diverse perspective, asta pentru că orice an de acumulare  - pentru adulţi sau copii – aduce un plus în calitate, corectitudine, obiectivitate şi depăşirea obstacolelor.

         La „Lucian Blaga”, anul şcolar a început pentru 604 elevi – din 24 clase -  şi un colectiv didactic şi nedidactic de 65 de persoane,  care a sporit în calitate, astfel că premisele sunt spre dezvoltare şi performanţă.

         Preşedintele Asociaţiei de Părinţi de la „Lucian Blaga”, Claudia Andron, a punctat faptul că în unire stă puterea, un astfel de exemplu fiind iniţiativa pornită de la această şcoală de a implica autorităţile în decontarea serviciilor de pază a unităţilor şcolare, propunându-le părinţilor să se implice în proiectele asociaţiei. Aceasta a menţionat că speranţele părinţilor se leagă de dedicarea cu care dascălii îşi vor onora această profesie, în obţinerea unor rezultate mai bune pentru elevi.

         Asigurările Poliţiei Române pentru un parteneriat cu şcoala, elevii şi părinţii a fost transmis de un reprezentant al IPJ BN, ag. princ. Radu Moldovan.

     Ca de fiecare dată, vedetele festivităţii au fost cei 58 de „trandafiraşi” , elevii claselor pregătitoare, emoţionaţi, dar plini de speranţe, aceştia fiind primiţi pe sub cupole de flori de elevii din ciclul primar, în ritmurile cântecelor copilăriei.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5