Asfaltări pe mai multe străzi din Năsăud, din bugetul local. Fără fonduri europene, din cauza litigiilor cu Uniunea Comunelor Grănicereşti

Primarul oraşului Năsăud, Dorin Vlaşin, a anunţat începerea lucrărilor de reabilitare și asfaltare a unor "zone sensibile" din oraș. Este vorba despre Piața Mică, strada Lalelelor și segmente din străzile Vasile Nașcu, Valea Caselor (lângă fosta popicărie) și Piața Unirii.
"De la aprobarea bugetului, au fost anunțate aceste lucrări foarte necesare care, din păcate, s-au amânat până acum, din motive cât se poate de obiective: am fost nevoiți să repetăm procedurile de licitație. Din momentul previzionării în buget a acestor lucrări până la momentul licitațiilor, prețurile materialelor de construcții au crescut suficient de mult încât nici un constructor nu s-a prezentat cu o ofertă de preț. Aceeași problemă a apărut și în cazul lucrărilor de amenajare a zonelor eliberate de magazii și garaje din cartierul de blocuri. Din fericire și în cartierul de blocuri vor începe lucrările de săptămâna viitoare. Este important de menționat că toate investițiile menționate aici se fac din bugetul local", a declarar edilul năsăudean.
Acesta a explicat că pentru ca o stradă sau zonă să poată fi inclusă într-un proiect cu finanțare europeană este nevoie de un C.F. liber de sarcini. "Din cauza faimoaselor litigii pe care Primăria Năsăud le are cu Uniunea Comunelor Grănicerești, nici Piața Mică, nici segmentul de stradă din spatele muzeului nu s-au putut finanța prin fonduri europene. Din nefericire, din acest motiv suntem nevoiți ca din bugetul limitat pe care îl avem să reabilităm și aceste străzi. Îmi este imposibil să înțeleg cum s-a ajuns situația asta în care o organizație așa-zisă a urmașilor de grăniceri (urmași de grăniceri fiind toți năsăudenii) să blocheze într-un asemenea mod dezvoltarea orașului nostru. Cred că atunci când vine vorba de zone publice, cum este zona pieței, zona stadionului sau segmentul străzii Vasile Nașcu de la intersecția cu Tudor Vladimirescu până la Profi, ar trebui să lăsăm la o parte orice pretenții și interese personale și să lucrăm împreună pentru dezvoltarea orașului! În cadrul noului exercițiu financiar am putea accesa proiecte pentru construcția unui piețe ultra-moderne sau a unei baze sportive exepționale, dar o să ratăm aceste oportunități care se întâmplă o dată-n viață din cauza unor litigii dintre noi, orașul Năsăud și așa-zișii reprezentanți ai urmașilor grănicerilor. Așa cum pentru echipa Primăriei Năsăud dezvoltarea comunității este obiectivul principal, consider că la fel ar trebui să fie și în cazul Uniunii Comunelor Grănicerești Năsăudene.
Așa cum am mai spus-o atât eu, cât și întreaga echipă a Primăriei, ne punem toată priceperea și energia în a schimba fața Năsăudului! De aceea avem nevoie de încrederea, răbdarea și susținerea dumneavoastră, mai ales când apar situații neprevăzute, ca în cazul de față. Nici năsăudenii care locuiesc pe strada Comoară nu mai au mult de așteptat reabilitarea străzii, având în vedere că și acolo vor începe lucrările de săptămâna viitoare. Vă mulțumesc pentru toată răbdarea și susținerea pe care ne-o oferiți!", a precizat Dorin Vlaşin.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5