Asistenţă medicală deficitară la Sângeorz-Băi

Cei care plănuiesc să-şi petreacă vacanţa undeva prin apropiere şi aleg staţiunea Sângeorz-Băi ca destinaţie de concediu trebuie să fie atenţi la propria sănătate.
Aceasta pentru că, odată ajunşi în oraşul-staţiune Sângeorz-Băi, vor vedea că asistenţa medicală este un domeniu deficitar.

Potrivit preşedintelui Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate BN, Camelia Ilişuan, ,, oraşul Sângeorz-Băi, oraş cu o populaţie mai mare decât oraşele Beclean şi Năsăud, nu are serviciile medicale clinice şi paraclinice în ambulatoriul de specialitate, serviciile medicale spitaliceşti, spre deosebire de Beclean şi Năsăud care au aceste servicii."

Sunt probleme şi în mediul rural, cu furnizarea de medicamente gratuite şi compensate, în comunele Dumitriţa, Ciceu Mihăieşti şi Runcu Salvei.

,,Ar mai fi necesare şi patru centre de permanenţă în Sângeorz-Băi, Beclean şi Bistriţa. În municipiul Bistriţa sunt necesare două centre, unul în cadrul Policlinici şi unul în zona Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, strada General Grigore Bălan, în vederea decongestionări serviciului de urgenţă în afara programului de lucru al medicilor de familie”, a precizat Camelia Ilişuan, preşedintele CJAS BN.

În acest moment, în judeţul nostru funcţionează trei centre de permanenţă: unul la Năsăud, deservit de şase medici, unul la Teaca, deservit de şapte medici şi un centru de permanenţă pe Valea Bârgăului, deservit de cinci medici.
.....................................

Cititi editia print

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5