Asociația Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Bistrița a încheiat un an bogat în activități social - culturale
-
View the full image
Decembrie
- View the full image
-
View the full image
Octombrie
-
View the full image
Septembrie
-
View the full image
August
- View the full image
-
View the full image
Iunie
-
View the full image
Mai
-
View the full image
Aprilie
-
View the full image
Martie
-
View the full image
Februarie
-
View the full image
Ianuarie
La sfârșit (început) de an facem bilanțul activităților social-culturale desfășurate de Asociația Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Bistrița și ne bucurăm că, deși anul 2022 a fost un an greu, am reușit să aducem în viața membrilor noștri câte o bucurie, un zâmbet, o întâmplare frumoasă care să le lumineze zilele.
Am reușit să atingem scopurile stipulate în Statutul nostru sau propuse în Consiliul Director oferind și în acest an ajutoare nerambursabile pentru tratamente balneare, pentru proteze, pentru deces sau pentru nevoi speciale și situații deosebite. De asemenea am oferit membrilor noștri cu venituri reduse compensații cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, a Sărbătorilor Pascale și de 1 Octombrie - Ziua persoanelor vărstnice.
Ne-am preocupat să aducem în prim plan problemele cu care se confruntă membrii noștri prin participarea la activități organizate de Instituția Prefectului - Comitetul Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, Direcția pentru Sănătate Publică și alte asociații îndreptate spre problemele persoanelor de vârsta a treia. Am colaborat, de asemenea, cu firma Optica Medicală asigurând spațiul necesar pentru consultații de specialitate, în condiții avantajoase pentru membrii noștri.
În cadrul Clubului care funcționează la sediul nostru din str. Lupeni, nr. 15, membrii noștri beneficiază de activități relaxante și tot aici am asigurat, cu ajutorul unor persoane pensionate, cu specializare medicală, servicii de măsurare a tensiunii arteriale și a glicemiei. Am reușit să organizăm și un spațiu pentru un Club al doamnelor unde vor putea desfășura activități specifice și care le oferă ocazia de a socializa și de a aduna amintiri plăcute.
Ca în fiecare an și anul acesta am organizat 10 excursii și pelerinaje în zone turistice sau spre lăcașuri de cult, cu satisfacția că am putut oferi unui număr mare de membri ai noștri ocazia de a vizita locuri frumoase, de a se reculege, de a se bucura împreună de momente de relaxare. Ne amintim cu plăcere de clipele de reculegere de la mănăstirile Cozia, Curtea de Argeș, Scărișoara Nouă (Carei), Toplița, Petru Vodă, Neamț, Izvorul Mureșului, Sâmbăta de Sus, Bârsana și Dorna Arini, de asemenea de obiectivele vizitate în excursiile de la Iași- Palatul Culturii cu cele 4 muzee și Turnul cu Ceas, Parcul Copou cu Teiul lui Eminescu; Palatul de la Ruginoasa a domnitorului Alexandru Ioan Cuza; Casa Memorială Mihai Eminescu de la Ipotești și Lacul cu Nuferi, Sibiu-Muzeul Astra, Transfăgărășan, Valea Oltului, Cheile Bicazului sau Maramureș.
Au mai fost vizitate și Cetatea Făgărașului, Cetatea Karoly de la Carei, Monumentul Ostașului Român de la Carei și Salina Praid.
Amintiri frumoase avem din cele două excursii de la Mănăstirea Rohia și Catedrala Sfânta Treime din Baia-Mare organizate una cu personalul și delegații de la subcentre și alta, gratuită, pentru persoanele cu venituri mici.
În luna noiembrie am organizat excursie la Cetatea de la Alba Iulia și Câmpia Libertății de la Blaj și am poposit și la Teiul lui Eminescu și Crucea lui Avram Iancu.
Am încheiat ciclul excursiilor și pelerinajelor în ziua de 30 noiembrie cu participarea la Liturghia de “Sfântul Andrei”- Ocrotitorul României, la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului de la Dorna Arini și masa de socializare la Poiana Izvoarelor de la Vatra Dornei.
Transportul a fost asigurat în condiții foarte bune și confort deosebit, de firma S.C. TRANSMIXT S.A., având o bună colaborare și înțelegere cu dl. Horoba Melente- director general și dl. Drăguș Ovidiu- manager operațional,
conducătorii auto: Pașcu Eugen, Ușeri Iuliu, Andrieș Vasile și Olisim Timoce, profesioniști de excepție și caractere deosebite.
Acțiunile au fost organizate și conduse de echipa Haidău Iorgu, Cindrea Simona-Eudochia, Burzo Adrian, Pasztor Ștefan, Filip Dorin, Crișan Eugen.
La fiecare acțiune a participat și un număr de invitați în scopul promovării Asociației Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Bistrița, la excursia de la Dorna Arini a participat primarul comunei Josenii Bârgăului, dl. Nicolae Vrâncean.
Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în acest an, instituții, asociații, organizații și nu în ultimul rând mulțumim membrilor noștri în folosul cărora se desfășoară întreaga noastră activitate.
Citiţi şi:
- La mulți ani Asociației Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Bistrița! 70 de ani de activitate neîntreruptă în slujba seniorilor din Bistrița-Năsăud
- Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Bistrița, la ceas de bilanț. La 70 de ani de la înființare, are aproape 11.000 de membri
- Luna mai este luna promovării economiei sociale la AJOFM Bistriţa – Năsăud
- Aproape 4000 de năsăudeni, înscrişi la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor
- Colonelul (r) Iorgu Haidău, Cetățean de onoare al Joseniului, președintele C.A.R. Bistrița, se pregătește să se retragă cu cinste și onoare din activitate!
Comentarii
Rezultatele de necontestat ale C.A.R. Bistrița sunt urmare și a activității exemplare, inițiativei, responsabilității și dăruirii dovedite de domnul Iorgu Haidău, Președintele C.A.R., membru al Consiliului Director al Federației Naționale “Omenia” a Caselor de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor din România, în munca desfășurată vreme de peste un deceniu în slujba seniorilor bistrițeni pentru care merită cuvenitele mulțumiri și felicitări. Îi dorim să aibă parte împreună cu familia de un An Nou 2023 cât mai spornic, de multă sănătate și liniște.
Adaugă comentariu nou