Au început înscrierile pentru programul START

Tinerii bistriţeni care doresc să-şi dezvolte aptitudinile antreprenoriale şi să-şi înfiinţeze mici afaceri, au la dispoziţie patru zile pentru a se înscrie în cadrul programului naţional START, cu finanţare de la bugetul de stat. Înscrierile au început ieri, se termină pe 1 iulie, şi trebuie realizate on-line pe site-urile http://programenationale2009.medianetdesign.ro/ sau www.animmc.ro.

Programul START facilitează accesul tinerilor la surse de finanţare şi stimulează înfiinţarea de noi microîntreprinderi printr-un buget alocat de 5 milioane de lei. Obiectivul urmărit este dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale bazate pe cunoaştere în scopul implicării tinerilor în structuri economice private şi stimularea înfiinţării de noi microîntreprinderi prin creşterea potenţialului de accesare al surselor de finanţare.

Procedura de implementare a programului se va derula în două etape. Prima constă în cursuri de pregătire antreprenorială destinate beneficiarilor eligibili în domenii de interes pentru dezvoltarea capacităţilor antreprenoriale, în scopul dobândirii cunoştinţelor teoretice şi cu aplicabilitate practică, necesare începerii şi dezvoltării unei afaceri. La sfârşitul cursului fiecare participant va putea elabora un plan de afaceri în vederea participării la cea de a doua etapă.

Cea de-a doua etapă a programului constă în finanţarea implementării celor mai bune planuri de afaceri prin sprijin financiar sub formă de alocaţie financiară nerambursabilă în limita bugetului alocat sau finanţare sub formă de credit bancar. În cadrul acestei ultime etape se acordă sprijin financiar cu sau fără credit bancar pentru finanţarea celor mai bune planuri de afaceri.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5