Seminar de informare, la Bistriţa

„Finanţare nerambursabilă în sprijinul mediului de afaceri”

Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, prin Centrul Europe Direct Bistriţa, în parteneriat cu OTIMMC Cluj şi Instituţia Prefectului judeţului B-N, au organizat joi, 25.03.2010, începând de la ora 11, la Hotel Cora, un seminar de informare „Finanţare nerambursabilă în sprijinul mediului de afaceri în vederea familiarizării mediului economic cu modul de derulare a acestor programe, făcând parte din ciclul de seminarii „Soluţii pentru stabilitate şi creştere economică”, organizate de C.C.I. B-N.

Prin Centrul Europe Direct Bistriţa asemenea acţiuni au rolul să informeze mediul economic asupra măsurilor de relansare economică la nivel European şi să dezvolte competenţe şi abilităţi de a aborda piaţa unică.

În deschiderea seminarului, dl. Vasile Bar, preşedintele C.C.I. B-N, a salutat prezenţa la această activitate a d-nei Elisabeta Ilovan, director executiv la Instituţia Prefectului, d-na Angela Şuteu şi d-na Gabriela Rebrean - consilieri programe OTIMMC Cluj, patroni, manageri, directori etc. de IMM-uri din municipiu şi judeţ, specificând necesitatea activităţii pentru accesarea de fonduri nerambursabile.

D-na Gabriela Rebrean a precizat că există bani pentru IMM-uri, daţi de Guvern, dar necheltuiţi, iar Bistriţa nu are un om angajat pe domeniu, cei de la Cluj făcând eforturi pentru deplasarea în judeţul nostru.

D-na Angela Şuteu a prezentat etapele şi modul de accesare a fondurilor pentru anul 2010 şi bugetul alocat acestora, la următoarele programe:

- Programul naţional multianual pe perioada 2005-2012 pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii. Buget 600 mii lei.

- Programul naţional multianual pe perioada 2002-2012 pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului. Buget 1000 mii lei.

- Programul de dezvoltare şi modernizare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă. Buget 5000 mii lei.

- Programul pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor şi facilitarea accesului acestora la finanţare START. Buget 6000 mii lei.

- Programul naţional multianual pe perioada 2002-2012 de înfiinţare şi dezvoltare de incubatoare tehnologice şi de afaceri.

La sfârşitul activităţii s-a completat Chestionarul de evaluare a acţiunii de către cei prezenţi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5