IMM-urile din Bistriţa-Năsăud pot obţine finanţări prin opt programe guvernamentale

Antreprenorii bistriţeni nu se prea înghesuie să acceseze ajutoarele financiare acordate de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri prin programele dedicate întreprinderilor mici şi mijlocii. Lipsa de informaţii, lipsa firmelor de consultanţă din judeţ, dar şi alte cauze au condus ca întreprinderile mici şi mijlocii din Bistriţa-Năsăud să fie la coada clasamentului în Regiunea de Nord –Vest privind accesarea acestor programe guvernamentale, fapt recunoscut şi de Mircea Miheştean, şeful Oficiului Teritorial pentru IMM şi Cooperaţie Cluj.
Prezent la Bistriţa pentru a prezenta cele opt programe finanţate în 2012 pentru IMM-uri, în cadrul Comisiei de Dialog Social, acesta a menţionat că antreprenorii din judeţul Cluj reuşesc să acceseze cele mai multe fonduri, la polul opus fiind Bistriţa-Năsăud şi Sălaj.
De exemplu, în Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor aparţinând întreprinzătorilor tineri (S.R.L.-D), în 2012 au fost înregistrate peste 700 solicitări, dintre care doar 17 din Bistriţa-Năsăud. Anul trecut, prin acest programul au fost înfiinţate peste 5000 firme în România, dintre care 1222 în Regiunea Nord-Vest.
În 2012, pe lângă Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor aparţinând întreprinzătorilor tineri, mai sunt finanţate alte şase programe, cu un buget de 115 milioane lei. Este vorba de Programul Mihail Kogălniceanu pentru IMM, Programul pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor şi facilitarea accesului la finanţare – START, Programul de dezvoltare şi modernizare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă, Programul naţional multianual pe perioada 2002 - 2012 pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului, Programul naţional multianual pe perioada 2005-2012 pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager şi Programul UNCTAD/EMPRETEC România pentru sprijinirea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii şi Programul naţional multianual pe perioada 2002-2012 de înfiinţare şi dezvoltare de incubatoare tehnologice şi de afaceri.
Potenţialii beneficiari pot obţine informaţii suplimentare pe site-ul www.aippimm.ro.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5