Aurel Borgovan, prezent şi în revista “Tribuna Afacerilor” Cluj

Revista “Agora Literară” Cluj şi revista “Tribuna Afacerilor” din Cluj, s-au dovedit a fi interesate de volumul “O lume de râs”, autor Aurel Borgovan.

Publicaţia editată de APM (Asociaţia Patronilor şi Meseriaşilor) Cluj, în nr. 85 (144) pentru luna dec.2008 şi ian. 2009, pe lângă problemele specifice de afaceri, este, în mod cert, atrasă şi de literatură.

Pag.nr.10 (Pagina tuturor) este cea asupra căreia oamenii de afaceri sunt invitaţi să-şi aplece privirea pentru lecturarea a două cărţi de literatură apărute de curând.

Este vorba de: “Zbor însângerat” a lui Marius Mălai, apărut la Editura Napoca-Star 2008, volum de versuri, prezentat şi comentat de către scriitorul Al.Florin Tene. A doua carte, “O lume de râs” de Aurel Borgovan, apărută la Editura Karuna, Bistriţa, 2008, volum tot de versuri, dar de această dată, cu “aromă satirică”, prezentat şi comentat pe larg de către scriitorul clujean Ionel Andraşoni.

La început, Domnia-sa, informează cititorii asupra autobiografiei autorului, ascensiunea sa literară, preocupări literare – paralele, vizavi de cărţile sale publicate.

Precizează că Prologul, care îl constituie sonetul “Destin”, semnat de autor, ne ajută să-i descifrăm într-o oarecare măsură caracterul, destinul şi misiunea sa: “În viaţ-am avut un calvar/ răbdând şi durerea şi chinul/ aşa mi-a fost mie destinul/ să am fericire mai rar…”.

Pentru a vă stârni interesul de a citi creaţia lui Aurel Borgovan, vă voi reţine atenţia cu câteva strofe din câteva poezii din cele opt capitole: “În satu-acesta-s dorurile mele/ Sădite în livezi îmbătrânite/ În cimitir cu crucile sfinţite…” (În satu-acesta, p.27)

“Mă încearcă-n suflet, un amurg tardiv/ Dar sufletul mi-e tot primăvăratic/ Şi inima mi-e plină de jăratic/ Nu cad eu pradă, timpului parşiv…” (Mă-ncearcă-n suflet un amurg tardiv, p.97)

“Limba română-i pură şi curată/ Dar întâlnim în zeci de cuvântări/ Mulţi, ce-o stâlcesc, vorbind la adunări/ Că în final şi-ar cere o ERATĂ” (Erată, p. 109).

Şi, în încheiere, “Sunt un poet fidel” (răspuns epigramistei V.B., p. 125): “E-adevărat ce-aţi scris în rime/ Că mai musteşte haru-n mine/ La stat, oi fi mai mărunţel/ dar muzei mele-i sunt fidel”.

“Acest volum este atrăgător, incluzând poezia de dragoste cu aromă de satiră, sonete, fabule umoristice, epigrame şi catrene prin care ne demonstrează putinţa de vibraţie la ceea ce se întâmplă în jurul său, la el, cititorul constatând o sensibilitate impregnată de viaţă”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5