Autismul pe înţelesul cadrelor didactice, un pas spre normalitate
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
Micul Prinţ a premiat 40 de cadre didactice din judeţ care au integrat în ultimii doi ani copii cu tulburări din spectrul autist în învăţământul de masă, în cadrul celei de-a doua ediţii a evenimentului Premiile Antidiscriminare "Învăţăm împreună".
"Evenimentul a avut ca scop răsplătirea efortului făcut de cadrele didactice într-o lume în care rolul dascălului pare serios afectat. Integrarea copiilor cu autism în învăţământul de masă are un rol crucial în recuperarea lor şi le oferă şansa la o viaţă plină de experienţe pozitive”, a spus Ana Dragu, coordonator Centrul de Resurse şi Referinţă în Autism Micul Prinţ Bistriţa.
A fost un eveniment încărcat cu multă emoţie, atât din partea organizatorilor, cât şi a premianţilor. Dar tocmai emoţia l-a adus mai aproape de spectatori. Tot acest demers a pornit de la Ana Dragu, mama lui Dudu, un băieţel cu autism. Iar Ana are prieteni, prieteni care au ajutat-o să strângă banii necesari pentru premierea celor 40 de dascăli. Meritul Anei în toată această poveste a fost subliniat şi de inspectorul şcolar general Camelia Tabără. Nu le-a fost deloc uşor, dar au scos-o la capăt. Şi mai important, au reuşit ca la această ediţie să premieze mai mulţi profesori în comparaţia cu ediţia precedentă.
Personal, imaginea definitorie pentru această ediţie a Premiilor Antidiscriminare – Învăţăm împreună e cea cu Dudu pe scenă, în mijlocul copiilor de la corul Alegretto, făcând cu mâna, salutând pe cineva cunoscut din sală. Şi Dudu, aşezându-se lângă mine, la vizionarea animaţiei ,,Trece un nouraş”, în regia lui Paul Mureşan. Şi Dudu, întrebându-mă ce înseamnă ,,avioane moderne” şi eu nemulţumită de explicaţia dată. Nemulţumită şi de poze.
Din păcate, Mircea Tiberian nu a mai putut ajunge la eveniment, dar micii artişti de la Liceul de Muzică Tudor Jarda au fost acolo. Şi au dat tot ce e mai bun.
P.S. Titlul materialului e din Ana Dragu. Ca şi finalul de pe Facebook-ul ei. ,,Sunt puţin tristă că domnul Mircea Tiberian s-a îmbolnăvit şi nu a mai putut participa la festivitatea de premiere, îi doresc multă sănătate, puţin dezamăgită că nu ne-a mers Internetul pentru proiecţia foto pe care o pregătisem pe final, dar vorba prietenilor, a fost o festivitate de premiere, nu un spectacol. În rest, vreau să le mulţumesc părinţilor: Deea, Ionela, Ioana, Liliana şi tuturor celorlalţi care au fost în sală şi pe care nu i-am văzut din cauza emoţiilor, tuturor dascălilor premiaţi care au venit pe frig şi ploaie până la Sinagogă ca să îşi arate sprijinul pentru copiii noştri, autorităţilor locale, terapeuţilor, prietenilor şi sponsorilor care ne-au sprijinit necondiţionat. A special thanks fiecăruia dintre voi”.
Citiţi şi:
- Mircea Tiberian, invitat special la Premiile Antidiscriminare –Învăţăm împreună
- Micul Prinţ premiază 25 de cadre didactice. E nevoie de sprijinul nostru
- O speranţă de mai bine pentru copiii cu autism din judeţ
- Casa Ema te mişcă prin implicare comunitară
- Servicii gratuite de kinetoterapie şi stimulare multisenzorială pentru copii cu tulburări din spectrul autist
Adaugă comentariu nou