Azi, Ionuţ Nistor, instalat oficial, pentru următorii cinci ani, în funcţia de manager al Casei de Cultură din Năsăud. Vezi ce proiecte îşi propune !

După patru luni de interimat, în urma concursului organizat în temeiul OUG 189/2008 privind managementul instituţiilor de cultură, Ionuţ Nistor este, începând de astăzi, oficial instalat în funcţia de manager pentru următorii cinci ani al Casei de Cultură „Liviu Rebreanu” din Năsăud. În cele patru luni de interimat, tânărul manager a organizat nu mai puţin de 26 evenimente, culminând cu Zilele oraşului Năsăud. „Mulţumesc pentru încrederea acordată Comisiei care mi-a dat şansa ca în următorii ani, împreună cu administraţia locală şi cu năsăudenii, să facem evenimente deosebite în oraşul a cărui activitate culturală dorim să o revigorăm. Ne propunem revitalizarea activităţii culturale, dar şi menţinerea şi susţinerea unor evenimente de tradiţie ale oraşului Năsăud, precum Maialul elevilor năsăudeni sau festivalul de foclor „De Ispas la Năsăud”, care se doreşte a fi integrat în cadrul Zilelor oraşului. Propun reluarea activităţii Ansamblului folcloric „Someşana”, formaţie artistică cu o îndelungată tradiţie şi experienţă care, din păcate, în ultimii ani, din motive obiective, nu s-a mai aflat pe scenă. Îmi doresc angajarea unui coregraf care să revitalizeze frumuseţea dansului din Ţara Năsăudului”, ne-a declarat Ionuţ Nistor.
Pentru perioada următoare, până la finele anului, îşi propune un concert de Ziua Internaţională a Tineretului – 12 august, Caravana TIFF – 18-19 august, evenimentul „Limba română este patria mea” – 31 august, Ziua Internaţională a Carităţii – 5 septembrie, „Suflet în sufletul neamului meu” – 4 octombrie. În luna noiembrie sunt programate spectacole de teatru şi evenimente dedicate lui Liviu Rebreanu, precum şi spectacolul „Remember Cenaclul Flacăra – Doamne, ocroteşte-i pe români” - 6 noiembrie. Centenarul Marii Uniri va fi marcat printr-un spectacol folcloric extraordinar, iar anul se va încheia printr-un concert de Revelion, în piaţa centrală a oraşului.
Anul 2019 va cuprinde o serie de evenimente, printre care Ziua Culturii Naţionale, Ziua Unirii Principatelor, concerte de muzică folk, folclor, simfonice, Stand up Comedy. Nu lipseşte teatrul, spectacolele de Dragobete, de 8 Martie, de Ziua Naţională, precum şi un festival de tradiţii şi colinde.
Dintre evenimentele tradiţionale amintim Maialul elevilor năsăudeni, Festivalul „De Ispas la Năsăud”, Zilele oraşului, spectacolul dedicat Cenaclului Flacăra, dorindu-se şi înfiinţarea unui cenaclu la Năsăud.
Directorul Casei de Cultură îşi propune şi apropierea şcolilor de actul cultural, în acest sens gândindu-se şi la o tabără de vară pentru copii, sub genericul „Şcoala de Cooltură”.
„Este un tânăr care nu doar că iubeşte cultura, ci a trăit în mediul cultural încă de mic, fiind şi absolvent a două masterate. Sunt convins că vom colabora bine în folosul culturii năsăudene”, a declarat Mircea Romocea.
Ionuţ Nistor este absolvent al Universităţii Tehnice, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Mediului, cu masterat la Universitatea Babeş-Bolyai pe managementul securităţii în societatea contemporană.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5