Batalionul 817 Artilerie ”Petru Rareș”: Ioan Rusu, un veteran al teatrului de operații din Afganistan, trecut în rezervă! Maiorul Cătălin Axinte, avansat!

Recent, la sediul Batalionului 817 Artilerie ”Petru Rareș” din Prundu Bârgăului, s-a desfășurat festivitatea de avansare a maiorului Cătălin Axinte și ceremonia de trecere în rezervă a maistrului militar Ioan Rusu.
După acordarea onorului militar și intonarea Imnului Național al României, s-a dat citire ordinului de avansare în gradul de locotenent colonel a maiorului Cătălin Axinte, moment care a coincis cu mutarea acestuia într-o altă garnizoană. În continuare, comandantul batalionului, locotenent colonel Ștefan - Francisc Bara, a rostit un discurs despre activitatea desfășurată de către ofițer pe parcursul celor 16 ani petrecuți în cazarma din Prundu Bârgăului. În semn de respect și recunoștință, militarului i s-au înmânat drapelul de identificare al batalionului din partea comenzii unității și Medalia de Onoarea a Logisticii din partea Comandamentului Logistic Întrunit.
După festivitatea de avansare a avut loc ceremonia de trecere în rezervă a maistrului militar clasa a I-a Ioan Rusu, un veteran al teatrului de operații din Afganistan. Comandantul batalionului a rostit un discurs despre activitatea desfășurată de către militar pe parcursul celor 36 de ani în serviciul patriei.
Ceremonia s-a încheiat cu alocuțiunile rostite de către cei doi militari și cu defilarea efectivelor Batalionului 817 Artilerie ”Petru Rareș”.

text: Radu Bungărdean
foto: Andrei Herghelegiu

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5