Becleanul în sărbătoare

Printre zâmbete, dulciuri și spiritualitate, copilăria

“Lăsați copiii să vină la Mine, că a unora ca aceștia este împărăția cerurilor!” (Matei 19,14)

Peste 150 de familii și-au lăsat copiii să participe, de ziua lor, la activitățile desfășurate de Protopopiatul Ortodox Român Beclean, receptive la mesajul biblic, în fapt deviza sub care Centrul Misionar Social-Cultural “Sfântul Apostol Andrei” a organizat manifestările de celebrare a inocenței. Sub coordonarea preotului Claudiu Zinveliu, tinerii Claudiu Timoce, Anca Rus, Cosmin Marcu, Sonia Diugan, Bogdana Moldovan, Laura Ghimici și Claudia Timoce au fost cei care le-au adus bucurie celor mici, prin jocuri, concursuri și un concert cu dedicație pentru sărbătoriții zilei. Toată lumea s-a simțit bine, pentru că fiecare și-a găsit aici un loc sau un rol: unii au recitat, alții au cântat, însoțitorii au învățat câte ceva despre Sfinții Împărați Constanti și Elena, grație referatului prezentat de gazda evenimentului, preotul Doru Zinveliu. La final, micuții au plecat acasă cu câte o diplomă de participare, o carte de rugăciuni și dulciuri.

Și asta n-a fost tot. Sebarea dedicată în principal lor, copiilor, dar și celorlalți, a continuat și a doua zi, de data aceasta sub o altă organizare.

 

Voluntari, pentru o lume mai bună

Într-o lume în care nimeni nu mai mișcă un deget fără să primească ceva în schimb, într-o societate în care unii iau cu zece mâini și nu dau cu niciuna, se mai găsesc oameni capabili să (se) dăruiască, la modul concret, pentru binele omenirii. Voluntarii Crucii Roșii Beclean, căci despre ei este vorba, au redefinit și redimensionat ideea de utopie, dovedind încă o dată că se poate: cu implicare, cu seriozitate, cu omenie. După ce au dus haine și mâncare celor săraci, crezând într-o lume fără foame, după ce i-au declarat corigenți la violență pe cei mai pașnici dintre elevi, după ce au ajutat copii bolnavi și au dus la capăt o serie de campanii umanitare, tinerii au găsit acum de cuviință să ofere… zâmbete. Conștienți că, până la urmă, fericirea stă în lucrurile mărunte, că o îmbrățășare, o vorbă bună, o expresie de bucurie indusă pe chipurile celor din jur fac adeseori mai mult decât oricâte lucruri cuantificabile, membrii subfilialei din Beclean a Crucii Roșii, în colaborare cu “Open Consult” Bistrița, s-au organizat și le-au adus trecătorilor prin parcul orașului… surâsuri. Bineînțeles, în cazul copiilor, efectul a fost obținut cu baloane, jucuri și alte giumbușlucuri.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]