Bistriţa - 100 de ani de sistem public centralizat de alimentare cu apă
A curs multă apă în Bistriţa, în 100 de ani, atât cât s-au împlinit de la punerea în funcţiune a primului sistem centralizat de alimentare cu apă a oraşului Bistriţa. Pentru a marca momentul, SC AQUABIS SA şi SC TERAPLAST SA au iniţiat, la finele săptămânii trecute, un eveniment care a punctat repere ale „istoricului” investiţiilor în domeniu, prin prezentarea directorului general al Aquabis, ing. Ion Şandru, dar şi inovaţiile prezentului.
Grupul Teraplast, prin managerul de produs Matei Jiman, a promovat la această acţiune soluţiile şi sistemele complete pentru reţelele de canalizare exterioare şi distribuţie a apei potabile. Şi compania Wilo România a marşat pe ideea inovaţiilor, prezentând staţiile de pompare ape uzate cu separare de solide.
Şi pentru că orice investiţie porneşte de la un studiu materializat într-un proiect, promotorii acţiunii i-au invitat la Bistriţa şi pe reprezentanţii firmelor Eptisa România şi Inocsa – AECOM. Director general adjunct Constantin Alexandrescu, de la Eptisa România, a relevat contribuţia companiei la proiectele cu finanţare europeană pentru infrastructura de apă şi apă uzată din România. Toate acestea în contextul în care consultantul Eptisa furnizează asistenţă tehnică pentru SC AQUABIS SA, sub forma serviciilor de supervizare a şapte contracte de lucrări care se vor derula, în perioada 2011-2015, în localităţile Bistriţa, Năsăud, Salva, Sângeorz, Feldru şi Maieru prin care vor fi extinse şi modernizate sistemele de alimentare cu apă şi canalizare. Şi cei de la Inocsa şi-au prezentat compania şi serviciile de asistenţă tehnică oferite pentru proiecte din România.
Preşedintele Asociaţiei Române a Apei, dr. ec. Vasile Ciomoş, şi prof. dr. ing. Gheorghe Badea, membru în Consiliul ştiinţific al ARA, au relevat necesitatea „alinierii” investiţiilor din domeniu la tehnologia prezentului.
La reuniunea găzduită de Casa de Cultură „George Coşbuc” din Bistriţa au fost prezente şi autorităţile locale şi judeţene prin edilul municipiului, Ovidiu Creţu, vicepreşedintele CJ – Mihai Bumbu şi subprefectul Nicolae Păun.
De la vorbe, s-a trecut la fapte. La invitaţia staff-ului Teraplast, partcipanţii au vizitat Parcul Industrial al companiei, din localitatea Sărăţel.
Citiţi şi:
- Contract de asistenţă tehnică de 8,82 milioane lei pentru extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă uzată
- Grupul Teraplast devine acţionar majoritar al Politub, cu 99,99% din capital
- Primarul Paul Ştir bagă apa în casele căienarilor
- TeraPlast lansează campania „Apă curată înseamnă viață”. Atenţie la ţevile prin care ajunge apa la robinetul tău!
- Grupul TeraPlast: creștere organică de 32% a profitabilității și de 20% a cifrei de afaceri în primul trimestru
Adaugă comentariu nou