“Bistriţa-Năsăud are ocazia de a avea parlamentari bine pregătiţi”

-spune ec. Ioan Ţintean

Cunoscut om politic liberal, economistul Ioan Ţintean se pregăteşte încă o dată de campanie electorală. De data aceasta ţinta este Camera Deputaţilor, pentru care reprezentantul Partidului Naţional Liberal (PNL) candidează în Colegiul IV al judeţului Bistriţa-Năsăud.

Reporter: Având în vedere că mai sunt puţine zile până la începerea campaniei electorale, cum v-aţi conturat strategia pentru abordarea acesteia?

Ioan Ţintean: Desigur, însă trebuie precizat că suntem în precampanie. Nu uit însă de statutul meu de funcţionar public şi în consecinţă, acţionez în conformitate cu legea. Cu alte cuvinte am intrat în acele activităţi care îmi sunt permise şi pe care le enumăr:

• În primul rând mi-am configurat echipa de campanie, pe care am şi adus-o la cunoştinţa publică şi care efectuează deja pentru mine toate studiile zonei Colegiului IV.

• Apoi, realizăm în aceste zile o evaluare a organizaţiilor PNL din fiecare comună, echipe cu care voi lucra şi pe care mă bazez mult.

• Nu în ultimul rând, am cerut echipei mele o evaluare a contracandidaţilor, chiar dacă survin modificări săptămânal, cel puţin până acum.

Reporter: Care sunt, în opinia dumneavoastră, punctele problemă ale judeţului Bistriţa-Năsăud şi în ce fel doriţi să interveniţi?

Ioan Ţintean: Totul pleacă de la o singură sursă: subfinanţarea bugetelor locale, instrumentul cu care operează zilnic primăriile şi aici cred că mă pricep cel mai bine să intervin. De aici pleacă totul şi în primul rând, problema de subzistenţă: satele şi comunele nu reprezintă atractivitate din punctul de vedere al investitorilor, mai ales datorită lipsei infrastructurii.

Reporter: După experienţele de consilier municipal, consilier judeţean şi director al DGFP Bistriţa-Năsăud, Parlamentul României vă va oferi aceleaşi posibilităţi de exprimare politică?

Ioan Ţintean: Am avut multă răbdare să parcurg fiecare etapă în privinţa consolidării cunoştinţelor şi experienţelor mele în domeniile administraţiei, profesiei şi politicii. Politic, de la nivelul Parlamentului, mă voi exprima cel mai bine atâta timp cât ştiu deja să probez cu lucruri punctuale în domeniul finanţelor publice şi bugetului. E de altfel ocazia, ca un judeţ ca Bistriţa-Năsăud să aibă parlamentari bine pregătiţi în domenii specifice ( finanţe în cazul meu ).

Reporter: Votul uninominal este un salt în creşterea calităţii modului de alegere al parlamentarilor sau e doar un simplu nou procedeu?

Ioan Ţintean: Fără nicio rezervă este un salt pozitiv şi va influenţa calitatea Parlamentului şi a dezbaterilor de acolo. Dar nu este forma finală după opinia mea, vor mai veni îmbunătăţiri a legii electorale.

Reporter.: Ştiută fiind activitatea dumneavoastră în DGFP Bistriţa-Năsăud datorită europenizării instituţiei, în ce fel v-aţi gândit să aduceţi Europa în Bistriţa-Năsăud?

Ioan Ţintean: Din momentul începerii integrării, Europa a ajuns şi în Bistriţa-Nasăud, ca peste tot în România, iar în domeniul finanţelor publice armonizarea a presupus dificultăţi, dar ea continuă. Am fost mândru de câte ori am putut grăbi acest proces, dar sunt convins că respectarea şi asimilarea legislaţiei europene înseamnă pas cu pas pătrunderea Europei şi în Judeţul Bistriţa-Năsăud. Nu este uşor desigur, Ţinând seama de mentalităţi, obiceiuri, dar soluţia este una sigură: respectul între oameni dacă vreţi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5