Bistrițeanca Caroline Bauer a debutat în lumea artiștilor, la Bacău, susținând un concert alături de profesorul și organistul Norbert Töttösy
Bistrițeanca Caroline Bauer a debutat în lumea artiștilor la Bacău susținând un concert alături de profesorul și organistul Norbert Töttösy de la Bistrița.Caroline Bauer este elevă la Liceul de Muzică Tudor Jarda, studiază chitară cu domnul profesor Valentin Pop și pian cu profesorul și organistul Norbert Töttösy.
PROGRAM
- J. S. Bach – Fantezia „Duobus Subiectis” în sol minor
- Napoléon Coste – Bolero
- Jeremiah Clarke – The Prince of Denmark’s March
- Dilermando Reis – Se Ela Perguntar
- C. Ph. E. Bach – Sonata per il organo solo în Fa major
- Isaac Albéniz – Asturias
- Franz Liszt – Andante maestoso
- Mauro Giuliani – Variaţiuni pe o temă de Händel
- Hermann Wenzel – Preludiu în Sol major
- Agustín Barrios Mangoré – Julia Florida
- G. F. Händel – Sarabandă în re minor
- G. F. Händel – Passacaglia în sol minor
Bauer Caroline s-a născut pe 13 ianuarie 2006 în Budapesta, Ungaria. A început să cânte la chitară electrică la vârsta de 13 ani, după care s-a transferat la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” din Bistriţa ca să studieze chitara clasică cu profesorul Pop Valentin. A participat la concursurile Transylvania International Guitar Festival, Treptele chitarei şi Talente în afirmare precum şi la Olimpiada Naţională de Interpretare Instrumentală în cadrul cărora a luat parte la câteva cursuri de măiestrie.
În acelaşi timp activează şi în corul Bisericii RomanoCatolice din Bistriţa, condus de dirijorul şi organistul Töttösy Norbert, unde cântă la chitară acustică.
Töttösy Norbert s-a născut pe 22 septembrie 1993 în Comuna Baciu de lângă Cluj-Napoca. Formarea lui artistică a început inițial la Liceul de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca, după care a urmat Liceul Teologic Romano-Catolic "Gróf Majláth Gusztáv Károly" din Alba-Iulia, ca mai apoi să se înscrie la clasa de dirijat al conf. univ. dr. Cirpian Para din cadrul Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. A urmat cursuri de perfecționare în cadrul edițiilor Festivalului Internațional „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca sau la Universitatea „Emanuel”, Oradea. Repertoriul lucrărilor dirijate cuprinde: John Rutter – Requiem, W. A. Mozart - Ave verum, Francis Poulenc – Gloria, Johannes Brahms – Schicksalslied, colinde, lucrări religioase, sau lucrări cu aranjamente proprii.
Pe lângă dirijat, un instrument muzical de mari dimensiuni i-a cucerit inima de mic copil, și anume orga. A învățat să cânte la acest instrument încă de la vârsta fragedă de șapte ani, ca mai apoi să-și aprofundeze cunoștințele cu conf. univ. dr. Erich Türk de la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”din Cluj-Napoca. A susținut concerte de orgă în România, Republica Moldova, Ungaria și Slovacia.
În prezent activitatea sa artistică și-o desfășoară ca dirijor și organist în cadrul Bisericii Romano-Catolice „Sfânta Treime” din Bistrița, dar și pe filieră didactică, fiind profesor de pian în cadrul Liceului de Muzică „Tudor Jarda” din același oraș.
Citiţi şi:
- Trofeul concursului „Sigismund Toduţă” a plecat la Arad
- Concert caritabil pentru Andrea Ursachi la Biserica Romano-Catolică "Sf. Treime" din Bistriţa
- 200 de elevi şi profesori din toată ţara, la Concursul Național de Interpretare a Muzicii Românești “Sigismund Toduță”, ediția a XXXI-a
- Liceul de Muzică- pe podium la „Sigismund Toduţă”
- Începe concursul „Sigismund Toduţă”
Comentarii
A fost un concert minunat. Vă felicit pe amândoi din toată inima. Mult succes în continuare în activitatea artistică.
Adaugă comentariu nou