Bistrițeanul Alexandru Oprean, secretarul de stat cu epoleți din Ministerul Culturii, demis de Viorica Dăncilă

Bistrița-Năsăud  a pierdut un secretar de stat la Ministerul Culturii și Identității Naționale, Alexandru Pugna trecând cu brio pe sub furcile caudine ale ”epurărilor” post Tudose . E vorba de un ”greu”, un tip discret dar cu un CV impresionant – Alexandru-Vasile  Oprean, colonel, fost cancelar al Casei Regale.

Decizia de demitere din funcție a fost luată de Viorica Dăncilă pe data de 26 martie, dar ea a trecut pe nevăzute și pe neauzite, așa cum este și personajul Alexandru-Vasile Oprean. Discreția sa am spune că nu e pe măsura CV-ului care spune următoarele: Alexandru Oprean s-a născut la Sebeş, judeţul Alba. A urmat Institutul Militar de Infanterie şi Chimie de la Sibiu, a lucrat la Brigada 81 Mecanizată Bistriţa, apoi la Ministerul Apărării Naţionale. A fost consilier pe probleme de apărare în Guvernul României, ofiţer de Stat Major la Centrul de luptă din Stavanger, Norvegia, cancelar al Casei Regale. Din 2013 a fost consilier superior la Primăriei Bistriţa .

 

Interesant este faptul că  Alexandru Oprean a fost consilier pe probleme de apărare dar și cu tot felul de activități ”conexe”  în perioada 2007-2008, adică în cabinetul Tăriceanu. În 2012 îl găsim cancelar al Casei Regale, iar în 2013 consilier superior la Primăriei Bistriţa . La un an distanță, adică în 2014, deși se auzea că va merge la Consiliul Județean, Alexandru Vasile Oprean era  numit de premierul Victor Ponta în postul de secretar de stat în Ministerul Culturii, acolo unde va rămâne până la 26 martie 2018.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5