Bistriţenii sărbătoresc 1 Decembrie la Alba Iulia şi arborează “Tricolorul” pentru Unire

Ovidiu Paul Lazăr

Bistriţenii vor sărbători Ziua Unirii la Alba Iulia unde Platforma Civică Acţiunea 2012 este inclusă în programul oficial cu două momente dedicate tricolorului şi Basarabiei. Membrii Acţiunii 2012 vor defila în cetate cu 95 de steaguri imense şi vor înălţa 95 de lampioane pentru UNIRE.

Platforma Civică Acţiunea 2012 va marca Ziua Naţională a României în două capitale ale Unirii de la 1918: Alba Iulia şi Chişinău şi îi invită pe toţi unioniştii să se alăture.

Persoanele care nu reuşesc să plece din localitatea de domiciliu spre Alba Iulia sau Chişinău pot organiza propriile evenimente referitoare la Unire afişând bannere şi steaguri tricolore în centrul oraşului în care locuiesc sau să participe la campania “Arborează tricolorul pentru unire”.

La Chişinău, Platforma Civică Acţiunea 2012 va organiza momentul central al zilei (un lanţ uman în jurul Guvernului din Chişinău, la ora 14:00) şi va colabora cu celelalte organizaţii şi grupuri de iniţiativă care desfăşoară evenimente dedicate zilei de 1 Decembrie.

Persoanele care doresc să sărbătorească Ziua Unirii la Alba Iulia sau să participe la campania “Arborează tricolorul pentru unire” sunt rugate să contacteze reprezentanții Platformei Civice Acţiunea 2012, filiala Bistrița, la numărul de telefon: 0751-550488 sau pe e-mail la adresa: [email protected].

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5