Sărbătorim Unirea la Alba Iulia pregătind Reîntregirea

Platforma Civică Acțiunea 2012, o coaliție de organizații nonguvernamentale unioniste, va desfășura în parteneriat cu autoritățile locale două momente dedicate tricolorului și Basarabiei, incluse în programul oficial de la Alba Iulia, cu ocazia Zilei Naționale a României.

95 de lampioane vor fi lansate la ora 19:00 concomitent în două capitale ale Unirii de la 1918: Alba Iulia și Chișinău. Pe lângă înălțarea lampioanelor, la ora 14:00, sub genericul ,,Uniți sub tricolor” va avea loc o și defilare cu steaguri tricolore de mari dimensiuni la Poarta a IV-a si Poarta a III-a în Cetatea Unirii.

,,Este primul an în care sărbătorim în același timp Marea Unire atât la Alba Iulia, cât și la Chișinău. Se fac pași concreți pentru revenirea Basarabiei acasă, practic, sărbătorim Unirea pregătind Reîntregirea”a declarat Eugen Popescu, co-președintele Platformei Civice Acțiunea 2012.

Primaria orașului Alba Iulia acordă anul acesta o deosebită importanță Basarabiei și necesității reîntregirii neamului. După depunerile oficiale de coroane din prima parte a zilei, va urma în Piața Cetății un concert extraordinar de muzică populară, “Dorul Basarabiei”, sub orchestra maestrului Nicolae Botgros.

Potrivit unui sondaj de opinie efectuat în luna septembrie, românii consideră Unirea de la 1918 drept cel mai important eveniment petrecut vreodată în istoria națională.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5