BN: 14 absolvenţi de etnie romă şi-au ales locurile în şcolile profesionale, în ordinea descrescătoare a mediilor!

La sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, a avut loc şedinţa publică de repartizare a candidaţilor pe locurile speciale alocate pentru elevii de etnie romă. în învăţământul profesional. Şedinţa a fost condusă de inspectorul şcolar general Mihai Mureşan, care i-a avut alături pe inspectorul şcolar general adjunct Zoltan Deak, inspectorul pentru minorităţi Balazs Denes, Speranţa Unciu – inspector şcolar pentru învăţământ profesional şi tehnic, dar şi preşedintele Partidei Romilor Bistriţa-Năsăud, consilierul judeţean Emil Neia Lăcătuş.

          „În ciuda pandemiei, noi am desfăşurat campania „SOS – copiii romi”, în perioada 26 mai – 16 iunie. Ne-am implicat foarte mult, am discutat cu copiii, părinţii pentru a-i conştientiza de rolul educaţiei, spre a-i îndruma la liceu sau şcoli profesionale. La nivelul judeţului am avut 140 de absolvenţi de etnie romă şi am eliberat 61 de recomandări de apartenenţă la etnia romă. Foarte mulţi copii au preferat, la îndemnul diriginţilor, al directorilor să rămână în localitatea de proveninenţă sau în zona respectivă, şi mă refer la Teaca, Lechinţa. De asemenea, 12 elevi din zona Ciceu Mihăieşti vor merge la Dej. Astăzi s-au prezentat 14 de copii, în special din Bistriţa, localităţile învecinate, dar şi din Năsăud”, ne-a declarat Emil Neia Lăcătuş.

          Potrivit acestuia, din cei 37 de absolvenţi de etnie romă care figurează în ierarhia la nivel judeţean, 14 au optat pentru învăţământul profesional, la Liceul Tehnologic de Servicii, la „Grigore Moisil” – mecanic auto, dar şi la Liceul Transilvania  - pădurar sau operator mase plastice.

          În ceea ce priveşte opţiunile pentru licee, cei mai mulţi copii s-au îndreptat spre CN „Andrei Mureşanu”, Liceul Sanitar, LPS. Eleva care a avut prima medie în ierarhia absolvenţilor de etnie romă – 8,76 - a ales Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, specializarea educatoare.  Aceştia vor aştepta repartizarea computerizată!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5