Boxele pasive – avantaje și dezavantaje

Boxele pasive sunt un pic diferite față de cele pe care le știm cu toții, deoarece necesită amplificatoare separate sau mixere pentru a le alimenta și, de asemenea, au nevoie de cabluri pentru a putea transfera sunetul de la amplificator la difuzoare. Deoarece boxele pasive nu sunt un sistem „all-in-one”, va trebui să te asiguri că difuzoarele și amplificatoarele tale sunt compatibile cu impedanța și puterea lor. Dacă nu acorzi atenția necesară acestui aspect,riști să „arzi” difuzoarele sau pur și simplu să nu obții calitatea sunetului pe care o dorești.

Dacă ești un DJ sau dorești să utilizezi sistemul tău de boxe pentru evenimente live, poate vei dori să folosești și un subwoofer. Pentru a face acest lucru, vei avea nevoie de componente separate, conectate la difuzoare sau la amplificator. Aceste componente au o traiectorie încrucișată care împarte semnalul, astfel încât frecvențele înalte pot merge la difuzorul principal, iar frecvențele joase sunt direcționate spre subwoofer sau bass. Aceasta este o parte a motivului pentru care sistemele de boxe pasive profesionale sunt uneori mai bune pentru evenimentele de dimensiuni mai mari.

Avantajele boxelor pasive

  • Deoarece difuzoarele pasive și amplificatoarele sunt entități separate, poți să le îmbunătățești funcționarea cu ușurință. Poți avea un amplificator cu 4 canale pornit, care să se audă în doar două boxe. Dar când vine timpul, se pot adăuga foarte ușor difuzoare suplimentare. Doar potrivește setările de putere și de impedanță și ești pregătit să faci upgrade-ul!
  • Poți să îmbunătățești separat amplificatorul sau difuzoarele fără a înlocui întregul sistem audio.
  • Difuzoarele pasive sunt ușoare datorită faptului că nu au amplificatoare în corpul boxelor. Acest lucru înseamnă că sunt mai ușor de ridicat și de instalat, ceea ce le face ideale pentru trupele în turnee.
  • Repararea sistemului de boxe pasive este foarte ușoară! Dacă amplificatorul se strică, pur și simplu îl înlocuiești. În cazul în care difuzorul începe să dea semne de slăbiciune, îl poți înlocui cât timp cel stricat se află la reparat. Cu alte cuvinte, mentenanța este mult mai facilă.
  • După ce ai instalat difuzoarele în locul în care dorești să le utilizezi, poți să te întorci la mixaj și să schimbi setările de la centrul de comandă, în loc să te plimbi în jurul camerei pentru a efectua modificări la fiecare difuzor separat, cum se întâmplă la boxele active.

Dezavantajele boxelor pasive

  • Alegerea amplificatorului potrivit pentru difuzoarele pe care le deții, în ceea ce privește puterea și impedanța, poate fi un demers destul de dificil dacă nu știi prea bine ce faci. Nu ezita să apelezi la un specialist dacă te regăsești în această situație!
  • Dacă utilizezi foarte multe boxe în locația în care te găsești, există mai multe șanse de pierdere a semnalului. Pierderea de semnal începe să se producă atunci când distanța dintre amplificator și difuzor depășește 5,5 metri, deci dacă executați o configurație mare cu un fir standard, acest lucru poate avea un impact negativ asupra sunetului. Doar fii sigur că achiziționezi cabluri de cea mai bună calitate pentru sistemul tău de boxe pasive.

SoundStil – magazinul online cu echipamente audio de cea mai bună calitate

SoundStil este o companie românească specializată în comercializarea echipamentelor audio de cea mai bună calitate. Nu ezita să apelezi la ei pentru echipamente audio, întrucât vei găsi tot ce ai nevoie la prețuri avantajoase. Descoperă oferta SoundStil!

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5