Călin Crăciun şi Andrei Moldovan, la "Conexiuni"

Societatea literară "Conexiuni" propune pentru timpul fierbinte al verii o carte pe măsura tăriei criticii literare, efectuate cu pricepere, aplicat, ştiutor de teorie şi de practică, având lecturi la subiect şi la obiect despre concepte şi termeni în teoria literară universală, argumentate cu specificul naţional, întâlnit în opere studiate, diacronic, de la literatura populară şi poeţii Văcăreşti până la Blandiana, de la Filimon şi Odobescu la Bănulescu.
Critica literară de la est le vest este redimensionată de spiritul intuitiv şi analitic, ingenios şi generos al lui Călin Crăciun, un nume tânăr, proaspăt, care a bătut la porţile grele, aproape de netrecut ale judecăţii literare, şi căruia i s-a deschis. În 2011, Călin Crăciun şi-a luat doctoratul în filologie, la Universitatea "Petru Maior" din Târgu- Mureş, avându-l coordonator ştiinţific pentru lucrare pe profesorul universitar, doctor, Cornel Moraru. Cunoscător al evoluţiei criticii literare, prin tendinţe, curente, metode, reprezentanţi, Călin Crăciun a scris "Etnocritica", editura Paralela 45, 2013, cu gândul de-a institui un domeniu în cercetarea literară şi din convingerea potrivit căreia criteriul etnic, care se resimte în opere individuale, este un important punct de pornire în evaluarea unei literaturi naţionale, nu doar româneşti.
Invitat să-şi lanseze cartea la Bistriţa, Călin Crăciun va fi prezent la Conexiuni, în 16 august 2013, orele 18.oo, la Casa cu Lei, din str. Nicolae Titulescu, nr.8. Despre "Etnocritica" şi demersul îndrăzneţ al scriitorului, va vorbi criticul literar, profesor, Andrei Moldovan.
Cu aceste precizări, este evident că Societatea Conexiuni nu are vacanţă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5