Camelia Ilişuan (CAS BN): Unele cereri ale medicilor de familie au fost incluse în noul Contract cadru. Punctul per capita este de 5,8 lei

Ec. Camelia Ilişuan, preşedinte-director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate       Bistzriţa-Năsăud, a anunţat că o parte dintre solicitările medicilor de familie au fost cuprinse în noul Contract- cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2018-2019.

         „Dintre cererile lor, aşa cum am văzut eu în Contractul cadru şi în norme şi din ce ştiu că au cerut, pentru că noi ne întâlnim foarte des cu ei, în primul rând s-a extins gama de analize medicale pe care o pot prescrie. De asemenea, s-a trecut răspunderea pentru respectarea protocolului în cazul prescripţiilor medicale de pe medicul de familie pe medicul prescriptor, adică medicul specialist. S-a rezolvat un diferend etern între medicii de familie şi medicii specialişti, medicii de familie acuzându-i că nu-şi duc la capăt actul medical, că nu eliberează reţete, că nu eliberează scrisori medicale, concedii medicale etc. S-a introdus o sancţiune punctuală pentru acest lucru (n.n. – 200 lei pentru fiecare caz în care medicul specialist nu finalizează actul medical)”, a menţionat Camelia Ilişuan.

         Mai mult, în urma solicitării medicilor de familie, s-a „cernut” documentaţia care trebuie depusă pentru încheierea noilor contracte. De asemenea, a fost majorată valoarea punctului per capita la 5,8 lei şi s-a egalizat valoarea punctului pe servicii medicale între medicii de familie şi medicii specialişti la 2,8 lei. În plus, au fost acordate unele derogări privind prescrierea unor medicamente de către medicii de familie. Nu în ultimul rând, medicii de familie care prezumă posibile cazuri oncologice care se confirmă ulterior, primesc bonificaţii. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5