Camelia Ilişuan (PSD) reclamă lipsa de organizare şi management a proiectului „Linia verde”

Camelia Ilişuan, fost director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud, a făcut câteva remarci cu privire la proiectul „Linia verde” derulat de Primăria Bistriţa, de această dată în calitate de membru PSD. Aceasta a precizat că ceea ce acum pare un disconfort în trafic, odată cu începerea anului şcolar va deveni un coşmar, însă lucrurile ar fi putut fi gestionate altfel de municipalitate.
Potrivit acesteia, contractul de finanţare a fost semnat în martie 2019, cu valabilitate până în 31 decembrie 2023. Procedura de achiziţie publică a fost în septembrie 2020, iar Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în aprilie 2021, însă au apărut blocaje. „Din aprilie 2021 şi până anul acesta ar fi fost suficient timp, Primăria a avut la dispoziţie toate documentele necesare să se informeze, să citească proiectul tehnologic, să aduna la o masă pe toţi cei implicaţi în realizarea proiectului, furnizorii de utilităţi, constructor, proiectant. Putea fi încheiat un protocol şi putea fi identificare cea mai mare parte din probleme, să se stabilească priorităţile, cine răspunde, cât durează. (...) Mai mult, constructorul, odată ce a primit ordinul de execuţie a fost în teren şi şi-a dat seama că există şi alte probleme şi a adresat nişte întrebări Primăriei. Au fost 146 de întrebări la care Primăria ar fi trebuit să răspundă în sensul cine, când, cum rezolvă aceste probleme. Primăria i-a dat răspuns în şase luni, timp în care lucrările au stagnat din moment ce nimeni nu şi-a asumat vreo răspundere”, a explicat Ilişuan.
Astfel, a adăugat Camelia Iliua, şantierele au fost deschise abia în iulie 2022, cele mai mari probleme invocate ţinând de înlocuirea conductelor de apă de pe str. Grigore Bălan şi str. Gh. Şincai, mai ales că Aquabis nu obţinuse încă finanţarea.
În context, aceasta a menţionat că din cele 130 de străzi incluse iniţial la finanţare prin Master Planul de Apă şi Canalizare, au mai rămas 30, pentru că administraţia municipală nu le-a intabulat. Toate aceste probleme au dus la situaţia actuală, iar în opinia ei, mai debrabă de aprilie 2023 strada nu va fi finalizată, mai ales că se va schimba şi pavajul cu piatră naturală, pentru care nu a fost făcută o licitaţie.
„Toate hotărârile au fost luate cu hei-rupul. Şi când te duci în concediu şapte zile îţi faci o listă cu ce ai nevoie, ce se poate întâmpla etc. (...) Domnul primar ar trebui să analizeze foarte atent situaţia şi să mărească ritmul”, a mai spus Camelia Ilişuan, amintind că proiectul prevede şi construirea depoului, reabilitarea staţiilor de autobuz, achiziţia de autobuze electrice, staţii de încărcare electrică etc.

Comentarii

26/08/22 16:11
un cetatean

S-au incolonat pesedistii sa discrediteze orice actiune a primariei.
Dar pe vremea lor de ce nu s-a facut nimic? Au tacut malc la impanzirea orasului cu struti si mere de plastic. Cui i-au folosit? Dar partia Cocosul este bine?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5