Camelia Ilişuan, preşedinte CAS BN: Procesul cardurilor de sănătate a început cu sincope, dar lucrurile intră în normal

Preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) BN, Camelia Ilişuan, a declarat, joi, într-.o conferinţă de presă, că sistemul cardurilor de sănătate a început greu, cu sincope, dar la sfârşitul săptămânii viitoare vor fi rezolvate toate probleme tehnice şi funcţionale. În acest moment, în judeţul nostru, dintr-un total de 222.000 de carduri de sănătate, sunt activate doar 34.897 carduri. Potrivit preşedintelui CAS BN, toţi factorii implicaţi în proces au partea lor de vină: asiguraţi, furnizori şi casele de asigurări de sănătate.

"Procesul a început greu, cu multe sincope, dar lucrurile se aşează, intră în normal. Noi sperăm ca, la sfârşitul săptămânii viitoare, să fie rezolvate toate problemele tehnice, funcţionale, care au apărut şi care vor apărea. Lucrul acesta s-a întâmplat din vina tuturor factorilor implicaţi în acest proces şi aici vorbesc de asiguraţi, furnizori şi noi, casele de asigurări de sănătate.

De ce spun că au o vină şi asiguraţii:începând din ianuarie şi dumneavoastră ştiţi foarte bine am făcut apeluri către asiguraţi, să se prezinte la CAS să-şi ridice cardurile, pentru că de la 1 mai va intra, obligatoriu, utilizarea cardurilor. În patru luni, până la 1 mai, s-au prezentat 3.550 de asiguraţi dintre cei 14.408 care ar fi trebuit să-şi ridice cardurile. De luni până miercuri, în trei zile, s-au prezentat 250. Cred că noi am făcut o informare destul de bună, furnizorii au fost dotaţi cu carduri, ar fi trebuit să le ridice şi să fie activate. Mai sunt inactive la această dată 180.850 de carduri din totalul de 222.000 de carduri trimise judeţului nostru şi de aceea am, noninalizat şi furnizorii de servicii ca fiind vinovaţi în aceste sincope în sistemul nostru informatic. La ora aceasta sunt 34.897 carduri activate”, a afirmat Camelia Ilişuan.

Preşedintele CAS BN a ţinut să clarifice şi situaţia pacienţilor care nu au intrat încă în posesia cardului. Ilişuan a explicat că acei cetăţeni care apar în sistem ca având cardul emis, au dreptul la servicii medicale, iar celui care acordă asistenţă medicală îi este decontată valoarea.

"Se va merge o vreme, în paralel, cu acest sistem clasic, pentru că sunt încă mulţi asiguraţi care nu şi-au ridicat cardul, sunt unii cărora nu le-au fost tipărite cardurile şi atunci nu este normal ca aceştia să nu beneficieze de servicii medicale”, a concluzionat preşedintele CAS BN Camelia Ilişuan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5