Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud lansează proiectul strategic „Mobilitate şi Inovare pentru Ocupare – MOVE”

Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud lansează proiectul strategic „Mobilitate şi Inovare pentru Ocupare – MOVE”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

La 1 aprilie 2014, Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, în calitate de solicitant, a demarat implementarea proiectului strategic „Mobilitate şi Inovare pentru Ocupare – MOVE”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Proiectul cu o durată de 18 luni va fi implementat în regiunile Nord-Vest și Centru în parteneriat cu AJOFM CLUJ, ASOCIAŢIA INCEPTUS ROMÂNIA, RCS CONSULTING SRL, ASOCIAȚIA DEZVOLTAREA CAPITALULUI UMAN şi DESARROLLO DE ESTRATEGIAS EXTERIORES SA, Spania, beneficiind de o finanțare nerambursabilă în valoare de 7.182.583,95 lei.

Obiectivul general al proiectului este creșterea gradului de ocupare pe piața muncii a persoanelor fără loc de muncă, în special a șomerilor de lungă durată și a șomerilor tineri din Regiunea Centru și Regiunea Nord-Vest în urma participării la un program integrat de servicii personalizate și inovatoare.

Grupul țintă este format din persoane în căutarea unui loc de muncă, persoane inactive, someri și someri de lungă durată. Un număr de minim 700 de participanți, din cele 2 regiuni implicate, vor fi sprijiniți pentru găsirea unui loc de muncă durabil sau pentru inițierea unei afaceri prin informare, consiliere, cursuri pentru dezvoltarea abilităților și competențelor precum și mobilitate geografică.Impactul previzionat pentru acest proiect îl reprezintă creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă din regiunile Centru şi Nord-Vest.

Evenimentul de lansare a proiectului va avea loc la Bistriţa, Hotel Metropolis, joi, 8 mai 2014, începând cu ora 10.00. Pentru informaţii suplimentare vă stăm la dispoziţie la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, din Bistriţa, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-230640, 210038, e-mail: [email protected] Persoana de contact: Monica Mureșan – Manager General Proiect, telefon 0733-900201.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5