Candidatul ideal pentru un implant dentar – ce condiţii trebuie să îndeplinească?

Una din cele mai moderne metode de înlocuire a dinţilor lipsă este reprezentată de inserarea unui implant dentar în breşele edentate. Foarte mulţi pacienţi sunt candidaţi buni pentru implanturile dentare, însă există şi o categorie de pacienţi care nu se califică pentru această procedură.

De asemenea, sunt şi pacienţi care nu înţeleg ce presupune un implant dentar, anume înlocuirea rădăcinilor extrase pentru a susţine o coroană, nu doar înlocuirea părţii superioare a dintelui.

Principalele avantaje ale unui implant dentar

Implantul dentar este recomandat de către medicii stomatologi pentru avantajele pe care acesta le oferă, fiind un dispozitiv realizat din materiale biocompatibile care se introduce în os cu rolul de a înlocui absenţa unui dinte sau a mai multor dinţi.

Citește și: CARE SUNT CELE MAI IMPORTANTE AVANTAJE DE CARE AU PARTE CEI CARE AU UN IMPLANT DENTAR?

Implantul dentar ţine loc de rădăcină, urmând ca pe suportul artificial, care se comportă ca o rădăcină naturală să se realizeze coroana dentară definitivă. Mai mult decât atât, implantul dentar conferă o vorbire îmbunătăţită, mai mult confort în masticaţie, un aspect îmbunătăţit, dar şi o mai bună sănătate orală, longevitate şi durabilitate.

Căror pacienţi le recomandă medicii stomatologi implanturile dentare?

Medicii stomatologi recomandă implanturile dentare pacienţilor care:

1.                    Au o densitate osoasă bună, suficientă pentru susţinerea unei tije din titan care alcătuieşte implantul dentar. În cazul în care densitatea osoasă nu este bună, dentistul nu va recomanda un implant dentar sau va recomanda numai în condiţiile unei operaţiuni de augmentare osoasă.

2.                 Au gingii puternice şi sănătoase, nu suferă de parodontoza cronică sau de gingivita cronică.

3.                 Au o igienă orală bună şi o respectă chiar şi după inserarea implanturilor, şi-au făcut o rutină strictă de igienă orală şi îşi iau toate măsurile pentru a preveni apariţia problemelor.

4.                 Au răbdarea necesară pentru ca implantul să se stabilizeze. Un implant dentar nu poate fi inserat complet într-o singură zi, întreaga procedură durează luni de zile timp în care pacientul trebuie să respecte planul de tratament.

Pe de altă parte, medicii stomatologi nu recomandă implantul dentar pacienţilor care:

·                     fumează şi beau alcool – rata de reuşită a unui implant dentar în cazul fumătorilor sau consumatorilor de alcool este mult mai mică; aceste vicii diminuează capacitatea de vindecare a organismului;

·                     suferă de afecţiuni cronice de sănătate, cum ar fi: hemofilia, diabetul insulino-dependent, deficienţele imunitare, ciroza hepatică, cancer tratat prin chimioterapie şi radioterapie;

·                     femeilor însărcinate;

·                     pacienţilor care suferă de osteoporoză sau iau tratamente care slăbesc oasele sau inhibă regenerarea osoasă;

·                     copiilor sau tinerilor al căror organism este în creştere.

Rata de reuşită a implantului dentar

Implantul dentar este unul din tratamentele cu o rată de reuşită foarte mare, pentru pacienţii eligibili. Implantul dentar este o piesă din titan, acceptată de către organism, biocompatibilă, de înaltă puritate, ales pentru că are o capacitate mare de a fi acceptat de către corp. Rata de succes a implantului dentar este de până la 98% pe o perioadă de 10 ani.

Eventualele eşecuri sunt cauzate de factori precum: fumatul, igiena orală deficitară, neprezentarea la controalele periodice. Tratamentul prin implant dentar este o reuşită pentru că nu necesită şlefuirea dinţilor vecini şi păstrează integritatea acestora mai mult timp.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5