Care sunt camerele de supraveghere pe care le poti incorpora sistemul tau de securitate?

Alegerea sistemului de supraveghere este de departe una dintre cele mai dificile sarcini pe care trebuie sa le gestionam in conformitate cu sfaturile specialistilor, astfel incat sa nu ajungem in situatia de a investi sume exorbitante in echipamente ultra - performante pe care nu le vom putea utiliza la capacitate maxima, sau care nu se vor dovedi ansambluri tehnologice utile pentru casa sau spatiul industrial pe care dorim sa il protejam de actele de vandalism.

Daca ne gandim pentru o secunda la importanta componentelor dintr-un sistem de securitate vom concluziona rapid ca acele camere de supraveghere high definiton intruchipeaza, fara doar si poate, principalele echipamente in care trebuie sa investim sume importante de bani, alegand doar acele modele care ne vor oferi rezultate de lunga durata.

Asadar, incepem prin a oferi atentia cuvenita camerelor de supraveghere tip "bullet", ele fiind recomandate de catre specialisti acelor intreprinderi mici si mijlocii, dar si spatiilor personale. Fiabile pentru proprietar, insa putin utile pentru identificarea hotilor avand in vedere faptul ca se monteaza pe peretii vizibili, usor de evitat de catre o persoana care este bine pusa la punct cu tehnologia de ultima generatie.

A doua categorie spre care ne indreptam atentia este reprezentata de camerele de supraveghere tip "dome", ansamblul lor de functionare fiind incorporat intr-un dom propriu - zis, structura care nu permite celor din jur sa identifice unghiurile supravegheate cu atentie. Din aceeasi paleta se individualizeaza si clasa camerelor wireless de dimensiuni mai mult decat reduse, pe care le puteti implementa intr-o ordine aleatorie in spatiile pe care doriti sa le monitorizati. Fiind deosebit de mici si lipsite de fire, ele pot fi adapostite cu usurinta in componenta altor obiecte din camera respectiva, reusind sa fie o unealta importanta atat pentru parintii  care vor sa isi supravegheze constant micutii, cat si pentru proprietarii de mici afaceri care nu au suficienta incredere in angajatii lor.

Daca bugetul tau nu depaseste limite impresionante te poti indrepta cu succes catre acele camere de supraveghere alb - negru, ele dovedindu-si utilitatea cu precadere in mediile ce nu beneficiaza de un fundal luminos prea intens. Pretul rezonabil este un alt motiv pentru care proprietarii decid sa le ofere atentie si sa le includa, ulterior, in ansamblurile lor de securitate.

Ajungem treptat si la categoria camerelor ultra performante, cele care merita sa fie amintite dispunand de tehnologia infrarosu. Ele nu intampina limitari de ordin spatial, fiind utile atat pentru monitorizarea interiorului, cat si pentru cea a exteriorului. Extrem de utile pe timp de noapte, camerele cu infrarosu reusesc sa inregistreze cu succes orice miscare in cadrul ariei perimetrale supravegheate. Modelele care functioneaza deopotriva pe timp de zi si pe timp de noapte infatiseaza, de asemenea, tehnologia infrarosu, avantajul fiind reprezentat de faptul ca isi modifica printr-un procedeu automatizat modulul curent.

Ultimele doua recomandari sunt reprezentate camerele IP, care permit conexiuni variate cu orice tip de dispozitiv electronic, fie ca ne gandim la un smartphone, la o tableta sau un calculator performant. Astfel, dumneavoastra va puteti monitoriza locuinta sau afacerea de la distanta, chiar daca in momentul respectiv sunteti la mii de kilometri distanta. Singurul detaliu de care trebuie sa va ingrijiti este relationat cu securitatea cibernetica, profesionistii care detin suficiente cunostinte in domeniul IT reusind adesea sa patrunda in interiorul acestor sisteme de securitate, avand astfel acces echivalent la aria supravegheata.

O mentiune speciala o vom acorda modelelor varifocale, avantajul lor fiind definit de posibilitatea de a mari imaginea inregistrata din exterior sau interior dupa bunul vostru plac. Acestea sunt majoritatea variantelor de camere video spre care ar trebui sa va indreptati atentia daca doriti sa va completati ansamblul de securitate cu o serie de componente performante, definitorii pentru calitatea si acuratetea imaginilor preluate din exterior.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5