Ce Ne (Le) Reprezintă primul număr al revistei micilor rebrenieni

Tradiţia revistelor şcolare a reînviat la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, prin „talentul şi tinereţea”, plus dăruirea, învăţătoarelor Dalia Chira, Ana-Maria Baba, Simona Costaru, Liana Stupari şi Teodora Zăvoianu, alături de bibliotecara Alina Creţ.

Primul număr al revistei dedicate ciclului primar de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, cu o periodicitate lunară, a fost lansat astăzi, în prezenţa elevilor şcolii, a cadrelor didactice şi a părinţilor. Au girat noua apariţie editorială innspectorul şcolar general Camelia Tabără, inspectorul pentru învăţământul primar Smaranda Florean şi, nu în ultimul rând, directorul Constatin Rus.

„Revista se doreşte a fi o carte de vizită a ciclului primar de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”. Sunt articole pentru copii, profesori şi, nu în ultimul rând, pentru părinţi. Revista se vrea a fi şi un mod de îmbunătăţire a culturii generale a copiilor, altfel decât din manuale şcolare. De altfel, copiii au scris multe articole. De asemenea, vrem să atingem şi partea profesională, prin prezentarea proiectelor pe care le-am desfăşurat la ciclul primar”, a dezvăluit înv. Dalia Chira.

Inspectorul şcolar general Camelia Tabără a ţinut să remarce munca depusă pentru editarea unei reviste, când „fiecare virgulă cântăreşte mult”.  „Trăim într-o lume virtuală. Suntem obligaţi să îi învăţăm pe copii să se bucure de foşnetul cărţilor şi să îi apropiem de scris şi de citit”, a punctat şeful ISJ BN. Potrivit acesteia, Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” va fi implicat într-un proiect pilot care vizează „eficienţa şi eficacitatea în comisia metodică”, pentru că „Liviu Rebreanu” şi-a câştigat prin muncă acest statut.

Inspectorul pentru învăţământul primar Smaranda Florean a menţionat că această revistă, care prezintă şi reprezintă CN „Liviu Rebreanu”, este o confirmare a valorii aceste instituţii de învăţământ.

„Să fie o revistă foarte serioasă, o tribună pedagogică, didactică, o platformă dedicată pentru discuţiile cu părinţii. Îi doresc o viaţă lungă. Această revistă este continuarea unei tradiţii a Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu”, care s-a întrerupt din motive financiare”, a spus directorul CNLR, Constantin Rus, amintind foştilor absolvenţi de Zări senine, Catharsis, Asterix.

***

Revista, apărută în condiţii grafice deosebite, surprinde teme din domeniul educaţiei, al creaţiei artistice şi plastice, al ştiinţei şi tehnologiei. De asemenea, sunt prezentate acţiunile extraccurriculare la care au participat micii rebrenieni, dar şi performanţele obţinute de aceştia la concursurile naţionale, totul sub egida „Părinţi străluciţi, profesori fascinanţi...elevi eminenţi”. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5