Cea mai inovativa metoda de a-ti recompensa angajatii, cu un buget redus

Angajatii firmei tale muncesc din greu (sau cel putin, cei mai multi dintre acestia). Iar intr-o lume in care companiilor le place sa se laude cu privire la o functionare eficienta si determinata de un obiectiv precis, pare aproape imposibil de a ii recompensa pentru munca de calitate, fara a depasi bugetul.

Vestea buna? Nu trebuie sa faci acest lucru. Un sondaj a constatat ca „recunoasterea frecventa a realizarilor” a fost metoda preferata de recompensare non-monetara numita de catre angajatii full-time si part-time, cu o „comunicare regulata” venind pe locul 2. Ambele activitati pot face personalul mai productiv fara a depasi cu un milimetrul limita bugetara a companiei. Am vorbit cu profesionisti in management, consultanti in resurse umane, antrenori de cariera, autori de carte si sefi de la o serie de industrii pentru a descoperi cel mai bun mod de a recompensa angajatii fara a cheltui foarte mult. Iata sfatul lor.

Daca exista un premiu gratuit care se ridica mai sus de restul, acesta este un program de lucru flexibil. Aproape fiecare expert pe care l-am contactat a sugerat programul flexibil drept un cadou care ofera cel mai mare castig, cu cea mai putina durere. Ofera un pic de libertate in determinarea programului de lucru si pentru rezolvarea problemelor de familie sau personale (cum ar fi programarile la medic). Atat timp cat merita si nu abuzeaza de privilegiu, acest lucru poate construi relatii de incredere si mature cu angajatii cheie ai companiei.

O alta metoda excelenta de a tine angajatii motivati si productivitatea lor crescuta este de a le rasplati atat efortul, precum si succesul printr-o competitie periodica, in care sa le acorzi insigne si medalii. Chiar daca ideile lor esueaza uneori, vrei ca acestia sa le produca in continuare. Poti crea un premiu anual sau semestrial pentru „cea mai buna idee care nu a functionat”, oferind angajatului respectiv o insigna personalizata, la un dineu anual cu premii. Acest lucru va stimula inovatia si comportamentul pozitiv, nu pe cel „castigator”.

Creeaza un eveniment saptamanal pentru a ridica moralul angajatilor. Spre exemplu, poti cere angajatilor tai sa aduca cate o poza de cand erau mici, le poti posta pe un perete, apoi ii poti pune sa ghiceasca care persoana apartine carei imagini, iar drept premii poti oferi medalii personalizate sau insigne cu design deosebit. Toata lumea se va distra si socializa in timp ce productivitatea va creste cu siguranta.

O alta idee distractiva este de a publica succesele lor. „Ne place sa recunoastem public angajatii, astfel incat intreaga companie poate participa la realizarile lor,” a remarcat presedintele unei mari companii. „In fiecare saptamana, nominalizarile pentru premiile noastre trimestriale sunt impartasite cu intreaga companie. Acestea sunt o modalitate de a recunoaste membrii personalului nostru administrativ si non-managerial profesionist care au venit in sprijinirea departamentele lor sau firmei, iar cei mai buni dintre acestia primesc insigne si medalii personalizate, care le impodobesc birourile si sunt o amintire constanta a succesului si a recunoasterii acestuia de catre conducerea companiei si de catre colegi. ”

Atunci cand iti arati aprecierea, fii specific despre ceea ce ti-a placut intr-adevar, astfel incat angajatii sa se simta nu numai apreciati, dar sa o poate face din nou. www.bograve.ro  este unul dintre locurile unde gasesti o gama completa de insigne si medalii ce pot fi realizate conform dorintelor si nevoilor tale, la preturi extrem de accesibile, de o calitate superioara. Fie ca ai nevoie de insigne metalice turnate, din email solid sau printate digital, aici este locul in care vei gasi produsul cel mai potrivit evenimentului tau. Numeroase modele sunt disponibile online si pot fi personalizate conform dorintelor tale si achizitionate la preturi extrem de avantajoase.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5