Ceea ce nu s-a spus despre varianta ocolitoare a Bistritei sau din culisele puterii

In data de 2 octombrie 2013, deputatul PSD Daniel Vasile Suciu a depus la Camera Deputatilor “Propunere legislativă pentru modificarea alineatului (1) al art.37 din Ordonanța Guvernului României nr.43/1997 privind regimul drumurilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, prin care variantele ocolitoare se realizeaza “de regula” in afara intravilanului localitatii. Desi nu reprezenta o urgenta, acest proiect in data de 7.10.2013 a fost trimis Senatului, iar maine , 15.10.2013, se asteapta avizele aferente.

Modul total netrasparent in care s-a procedat ne determina sa credem ca, de fapt, proiectul respectiv este unul cu dedicatie, pentru a ascunde esecul edilului Bistritei in organizarea referendum-ului din data de 29 septembrie 2013 si a legitima defrisarile din Padurea Codrisor.

Proiectul nu cuprinde, de altfel, nicio prevedere cu privire la situatiile pentru care exista hotarari judecatoresti definitive si irevocabile prin care s-a statuat cu putere de lucru judecat faptul ca o varianta ocolitoare nu poate fi realizata prin intravilanul unei localitati. Mesajul astfel transmis de catre parlamentarii PSD este unul cat se poate de clar: sentintele judecatoresti definitive si irevocabile prin care s-a transat un litigiu si care nu convin puterii pot fi lipsite de efecte de catre parlamentari prin legi initiate dupa bunul plac.

Mai mult decat atat, nu este explicata sintagma “de regula” si nu sunt enuntate situatiile in care aceste variante de ocolire pot fi realizate prin intravilanul unui oras sau municipiu, astfel incat sa permita o analiza a acestui text de lege din prisma legislatiei comunitare.

Reiteram faptul ca nu suntem impotriva construirii variantelor ocolitoare pentru fiecare oras sau municipiu, insa dezaprobam tertipurile la care se recurge pentru stabilirea unui traseu cu impact negativ asupra comunitatii si mediului.

Comisia de Administratie a PDL Bistrita- Nasaud
presedinte av. Monica Sasarman

Comentarii

15/10/13 08:15
Vizitator

Cat de idiot poate fi un individ ca sa introduca ambiguitati intr-o reglementare legislativa care se caracterizeaza prin rigoare. Ce sa caute expresia “de regula” in legatura cu amplasarea centurilor ocolitoare atata timp cat OG43/1997 stipuleaza foarte exact ca acestea trebuie sa fie “situate în afara intravilanului localităţilor”. Pentru a intelege tot prostul iata un extras din OG 43/1997 republicată:
Art.37. „Pentru descongestionarea traficului în localităţi, protecţia mediului şi sporirea siguranţei circulaţiei pe reţeaua de drumuri expres şi drumuri naţionale europene se realizează variante ocolitoare, situate în afara intravilanului localităţilor, pe baza studiilor de trafic.”
Art. 47. „Pentru evitarea congestionării traficului în afara localităţilor se interzice amplasarea oricăror construcţii care generează trafic suplimentar la o distanţă mai mică de 50,00 m de marginea îmbrăcămintei asfaltice în cazul autostrăzilor, al drumurilor expres şi al drumurilor naţionale europene, respectiv de 30,00 m pentru celelalte drumuri de interes naţional şi judeţean. Prin construcţii care generează trafic suplimentar se au în vedere unităţi productive, complexe comerciale, depozite angro, unităţi tip show-room, obiective turistice, cartiere rezidenţiale, parcuri industriale, precum şi orice alte obiective şi/sau construcţii asemănătoare în care se desfăşoară activităţi economice.”
Oare pana unde poate merge prostia?

15/10/13 10:06
Un cetatean din...

Varianta Bistrita Sud ( 2 ) ... nu-i musai sa fie neaparat "varianta ocolitoare"... ! Este o artera de circulatie ... imperios necesara, pentru ca efectiv nu mai incap masinile pe drum prin Bistrita, de aglomeratia creata.
Bine ar fi sa fie bani si pentru modernizarea vechii "centuri" care acuma nu mai indeplineste aceasta "cerinta" si sa se mai construiasca si toate cele luate in discutie, ca ce-i facut... e bun facut.
Eu admir cu cate "disperare de cauza" si inversunare se "razboiesc" Gica Contra din zona afectata... cu autoritatile, in speranta ca se va renunta la construirea acestei sosele... dar daca va fi asa, ca interesele unor "minoritari"... sa prevaleze interesele unor "majoritari"... va rog sa retineti faptul ca de acum incolo, niciodata nu se va mai putea "face " ceva in Bistrita , deoarece intotdeauna va fi un Gica Contra, care va fi lezat in "drepturile sale"... ! Ce... aveti impresia ca exista undeva in lumea asta... exista un "loc al nimanui"... si care sa nu sara " in sus... " la auzirea vestii ca va fi expropriat si ca pe terenul respectiv se va construi ceva public... ?!
Eu de eram primar, incepeam aceasta construtie de cand lumea si aproape ca era terminata... de cand se tot "haraie" unii cu altii... !

15/10/13 12:59
Vizitator

Unii indivizi se baga unde nu se pricep si isi prind urechile. In cazul de fata individul nu are proprietatea termenilor. Ce sa caute expresia “de regula” in OG43/1997(republicata) care stipuleaza foarte exact ca variantele ocolitoare trebuie sa fie “situate în afara intravilanului localităţilor”. E la mintea cocosului ca toate celelalte situatii nu indeplinesc conditia de "OCOLITOARE".De aceea, "de regula",indivizi ca acesta lipsiti de logica nu ar avea ce sa caute in parlament.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5