Cimitirul Ostaşilor Sovietici din Bistriţa, renovat cu sprijinul Ambasadei Rusiei

Cimitirul Ostaşilor Sovietici de pe str. Tărpiului este renovat în aceste zile de o echipă de restauratori, condusă de artistul plastic profesionist Dan Munteanu din Bucureşti.
Pentru acest proiect, un sprijin deosebit a venit de la Ambasada Rusiei, Andrei Lancikov, şeful Serviciului Consular, fiind cel care a monitorizat şi sponsorizat lucrările. Este un gest frumos din partea artiştilor bucureşteni care repun în valoare acest loc dedicat eroilor care au luptat în cel de al doilea război mondial. Federaţia Rusă a finanţat în ultimii ani mai multe proiecte centrate pe restaurarea şi întreţinerea celor 27 de cimitire din România unde sunt inhumati peste 250 de soldaţi sovietici.

Comentarii

10/11/15 14:33
Vizitator

Federatia Rusa a finantat in ultimii ani mai multe proiecte centrate pe restaurarea si intretinerea celor 27 de cimitire din Romania unde sunt inhumati soldati sovietici. La Bistrita, pe langa Cimitirul Ostaşilor Sovietici de pe str. Tărpiului, mai exista in Padurea Codrisor si rămășițele monumentului ostașilor sovietici despre care se spune ca au căzut „eroic” la datorie după ce au băut spirtul din recipientele cu șerpii conservați în laboratorul de științele naturii de la actualul CN Liviu Rebreanu.

10/11/15 16:40
Balan Marius- e...

Sunt singurul cetatean roman in viata care acum 5 ani am depus de mila o coroana de flori din banii mei pt. odihna acestor militari. Nici un oficial roman de dupa 89 nu a mai facut acest gest. Am facut-o asta de ziua ARMATEI. Daca noi nu respectam si pe altii, ce pretentii avem la randul nostru. Cine nu crede sa vina la mine ca le arat pozele.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5