Cinci beneficii ale consultațiilor veterinare online
În ultimii ani, telemedicina s-a dezvoltat considerabil, iar acum, și medicii veterinari oferă și consultații digitalizate pentru animale, în special pentru cele care necesită monitorizare permanentă, sau pentru cazurile în care problemele de sănătate sunt minore. Dacă până acum nu ai apelat la o astfel de variantă, iată cinci motive pentru care serviciile veterinare online pot fi o soluție eficientă, atunci când animalul tău are nevoie de un consult rapid.
Este o metodă rapidă
Consultul veterinar online este o metodă rapidă de a intra în contact cu un specialist, în cazul în care animalul tău de companie are probleme de sănătate. Dacă pisica sau câinele tău se confruntă cu stări de vomă sau diaree, poți discuta cu medicul online, explicându-i toate simptomele, pentru a putea stabili un diagnostic. În general, consultul online este o soluție ideală pentru problemele de sănătate minore, care nu necesită un tratament imediat, analize sau intervenții chirurgicale.
Multe animale devin agitate atunci când călătoresc cu mașina, sau când ajung în cabinetul medicului veterinar. Însă, în cazul unui consult online, animalul va fi mai puțin stresat, pentru că va fi consultat acasă, într-un mediu familiar.
În plus, acum există mai multe tipuri de servicii veterinare digitalizate, care sunt ușor de accesat și de utilizat. Tot ce trebuie să faci este să ai cont pe site-ul unei clinici veterinare care oferă astfel de servicii și să îți programezi animalul de companie pentru o consultație online. La final, medicul poate prescrie rețeta online și o poate trimite prin e-mail, iar consultația se achită online.
Nu sunt necesare costuri de transport
Dacă optezi pentru un consult veterinar online, nu va mai fi nevoie să chemi o ambulanță veterinară acasă sau să-ți alimentezi propria mașină cu combustibil. Astfel, vei economisi banii pe care i-ai fi cheltuit pentru transportul până la clinică. În plus, telemedicina veterinară este o variantă mai puțin costisitoare, decât o vizită într-o unitate veterinară.
Economisești timp
Atunci când animalul tău de companie are probleme de sănătate, este nevoie să îți iei liber de la job și să te pregătești pentru o zi petrecută în recepțiile clinicilor veterinare, dar și în cabinetele specialiștilor. Dacă simptomele animalului tău de companie nu sunt unele grave, poți apela rapid la ajutorul unui veterinar, prin intermediul unui consult online. Astfel, nu va mai fi nevoie să te deplasezi până la cabinet și să aștepți până când se va elibera un loc pentru consult.
Evitarea contactului cu alte animale
Dacă animalul tău de companie are imunitatea scăzută, ar fi indicat ca acesta să nu intre în contact cu alte animale bolnave, pentru că riscul de a se infecta cu un alt virus poate fi ridicat. Tocmai de aceea, poți opta pentru un consult veterinar online. Astfel, poți discuta cu medicul despre simptomele animalului tău de companie, fără a veni la clinică, unde există șansa ca animalul să intre în contact cu alți pacienți.
Acces la medici veterinari din străinătate
În cazul în care vrei să ceri părerea unui specialist veterinar din străinătate, poți căuta o clinică veterinară din afara țării, care oferă consultații online. Astfel, nu va mai nevoie să te deplasezi cu avionul, iar sănătatea animalului tău de companie nu va fi pusă în pericol. Dimpotrivă, acesta va putea fi consultat de la distanță, iar astfel vei beneficia și de expertiza unui medic veterinar străin, care poate avea mai multă experiență în privința anumitor probleme medicale.
Așadar, telemedicina veterinară poate fi o soluție rapidă și eficientă în multe cazuri în care animalele se confruntă cu probleme de sănătate. Însă, este important de reținut că un consult digitalizat este recomandat în situațiile în care simptomele nu sunt grave. Astfel, medicul poate stabili un diagnostic de la distanță, oferind tratamentul necesar. În schimb, pentru situațiile grave, cum ar fi o fractură sau o rană deschisă, este important ca animalul să fie consultat și tratat la clinică.
FOTO: https://unsplash.com/photos/tDlo2ZPlQlU
Citiţi şi:
- Cum alegi un cabinet veterinar- 5 aspecte pe care să le ai în vedere
- NU IGNORAȚI PERICOLUL RABIEI
- Cum poti schimba obiceiurile alimentare ale unui caine mofturos?
- Vezi cum poţi sesiza Poliţia Animalelor!
- Unde se poate face examinarea pentru depistarea Trichinella spp. în carnea de porc și cât costă!
Adaugă comentariu nou