Circa 80 de persoane selectate de angajatori, la Bursa estivală a locurilor de muncă

 

Aproximativ 400 de bistriţeni au participat la Bursa estivală   a locurilor de muncă, eveniment organizat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud, la sediul instituţiei.

         Nu mai puţin de de 79  persoane au fost selectate în vederea încadrării în muncă, după ce şi-au depus CV-ul şi au avut un contact dorect cu angajatorul.

         “Bursa estivală a locurilor de muncă s-a adresat tuturor persoanelor care în momentul de faţă sunt în căutarea unui loc de muncă, dar scopul nostru principal a fost de a pune în contract direct angajatorii care la această dată au locuri d emuncă vacante cu proaspeţii absolvenţi ai diferitelor forme de învăţământ care vin să s eînregistreze la AJOFM ca persoane aflate în căutarea unui locde muncă. Totodată, prin această acţiune am dorit să luăm pulsul pieţei muncii în perspective pregătirii şi organizării, în luna spetmebrie, a bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi”, ne-a declarat directorul executive Otilia Râpan.

         La Bursa estivală au participat un număr de 35 de agenţi economici care au oferit 394 locuri de muncă vacante, în alimentaţia publică, comerţ cu amănuntul, asigurări, fabricarea echipamentelor electrice, industria construcţiilor de maşini, construcţii, industria uşoară, industria maselor plastice etc.

         Oferta pentru cei cu studii superioare a inclus posture de inginer mechanic, proiectant inginer mechanic, inginer electrotehnic, economist, detectiv sau director de agenţie de asigurări. De cealaltă parte, bistriţenii cu studii medii şi profesionale au avut la dispoziţie 382 posturi în meserii precumcea de secretară, lucrător commercial, magaziner, ospătar, barman, bucătar, confecţioner tricotaje, croitor, lăcătuş mecanic, sudor, strungar. frezor, electrician, mechanic, tâmplar, zidar, instalator, sau chiar muncitor necalificat.

 

Leoni rămâne cel mai mare angajator din judeţ

         Leoni rămâne principala companie care absoarbe forţa de muncă din judeţul Bistriţa-Năsăud, calificată sau mai puţin calificată. Potrivit directorului executiv Otilia Râpna de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud, în perioada mai-iulie, instituţia a parafat 925 repartiţii în muncă pentru această firmă.

         Şi la Bursa estivală, Leoni a avut o ofertă consistentă, având 200 locuri vacante pentru muncitori necalificaţi, două posturi pentru ingineri electricieni, patru pentru electricieni, trei pentru dulgheri şi câte două pentru mecanici şi magazineri.

***

         La finele lunii iunie, rata şomajului în Bistriţa-Năsăud a fost de 4,51 procente, în scădere cu 0,35 puncte procentuale faţă de luna precedentă.La AJOFM BN, erau înregistraţi 6018 şomeri, dintre care 3495 beneficiau d eindemnizaţie de şomaj, iar 2523 nu erau indemnizaţi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5