Peste 340 de absolvenţi au participat la bursa locurilor de muncă!

Toamna se numără bobocii, dar şi absolvenţii şcolilor bistriţene. Nu mai puţin de 994 de absolvenţi figurează în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud drept persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.
Acestora le-a fost dedicat evenimentul de ieri, găzduit de AJOFM BN, sub sloganul “Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţii promoţiei 2013”.
Pentru această acţiune, au răspuns pozitiv un număr 342 persoane, dintre care 115 au fost şi intervievate de agenţii economici. De altfel, de cealaltă parte a mesei au stat 46 angajatori, fiind puse la dispoziţia persoanelor interesate 235 posturi vacante, dintre care 19 locuri de muncă pentru absolvenţii învăţământului universitar (ingineri, jurişti, economişti, consultanţi asigurări).
Tinerii prezenţi, dar şi alte persoane aflate în căutarea unui job, au avut la dispoziţie locuri de muncă în meserii precum cea de agent vânzări, contabil, confecţioner asamblator articole textile, lăcătuş mechanic, sudor, strungar, frezor, şofer, electrician, vânzător, ospătar, iar 36 de locuri de muncă erau oferite pentru muncitorii necalificaţi, ne-a precizat directorul executive Otilia Râpan de la AJOFM BN.
Prezenţa la bursă este una în trend cu vremurile pe care le trăim şi cu generaţiile de astăzi, oarecum debusolate. Din cei 994 absolvenţi care s-au înscris la AJOFM BN, 365 beneficiază deja de indemnizaţie de şomaj. Mulţi alţii îşi continuă studiile, în şcoli postliceale, facultăţi etc. Caută diplome, nu deprinderi şi competenţe.
La această ediţie, AJOFM BN i-a avut oaspeţi pe reprezentanţii Guvernului în teritoriu, ministrul delegat Adriana Doina Pană şi subprefecul Ovidiu Frenţ.
“Este un eveniment fericit, care îmi trezeşte nostalgii, pentru că prima iniţiativă de organizare a unei burse dedicate tinerilor a fost la Colegiul Tehnic Infoel, în a cărui conducere eram atunci. A fost un succes, ulterior a fost preluată la nivel instituţional, ceea ce este foarte bine, pentru că vine în sprijunul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. În loc să meargă cu jalba-n proţap, din poartă în poartă, să bată la porţile întreprinderilor, vin angajatorii într-un singur loc, iar oferta este prezentată într-un cadru lucrativ.
Constat cu plăcere că majoritatea posturilor sunt oferite pentru calificaţi, inclusiv pentru calificare superioară - posturi de ingineri – o dovadă că industria şi-a repornit motoarele. Iar dacă ne referim şi la Rombat cu 108 locuri de muncă şi Leoni cu 1000 de noi locuri de muncă, atunci judeţul Bistriţa-Năsăud este unul dintre cazurile fericite”, a precizat ministrul Pană.
În completare, subprefectul Ovidiu Frenţ a menţionat că “aceste burse dedicate tinerilor vin în sprijinul lor, pentru a putea să intre pe piaţa muncii”. “Eu sper ca din totalul celor prezenţi, atât angajatori cât şi absolvenţi, măcar o parte să reuşească să se integreze pe piaţa muncii, iar asta să contribuie la bunăstarea economică şi socială a judeţului nostru”, a punctat acesta.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5