Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud va fi reabilitat cu fonduri norvegiene nerambursabile

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Unul dintre cele mai importate clădiri de patrimoniu ale Transilvaniei, Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, va fi reabilitat cu fonduri norvegiene nerambursabile.

Clădirea în care astăzi este amenajat Complexul Muzeal al Judeţului Bistriţa-Năsăud datează din secolul XIX şi a deservit în acea perioada armata habsburgică, aici fiind organizată o cazarmă a acesteia. Acum, clădirea este una dintre cele mai importante clădiri de patrimoniu cultural al Transilvaniei, iar în urma implementării de către Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a unui proiect cu finanţare nerambursabilă, ea va deveni una dintre principalele atracţii ale judeţului Bistriţa-Năsăud.

            În cadrul proiectului vor fi modernizate atât spaţiile interioare ale clădirii cât şi curtea interioară a Complexului Muzeal, în vederea creerii unei ambianţe în care arta şi bunul gust să fie la ele acasă.

Finanţarea acestui obiectiv este asigurată prin granturi SEE 2009-2014 iar valoarea totală a proiectului este de 6.171.949 lei, sumă acordată integral de către Operatorul de Program ca finanţare nerambursabilă. Proiectul a debutat în luna decembrie 2014, iar perioada de implementare este de 17 luni.

Informaţii legate de evoluţia proiectului, pot fi obţinute la Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud(Piaţa Petru Rareş, nr.1), Telefon: 0263.231474  sau de la Managerul de proiect Gavrilaş Vasilichi George-Alexandru, e-mail: [email protected] / Oarcăş Gabriela Cristina  - asistent manager, e-mail: [email protected]

           

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud

Purtător de cuvânt,

IVAN BOGDAN-GRUIA

Comentarii

20/02/15 15:08
Vizitator

Reabilitarea, reamenajarea, şi revitalizarea unor spaţii interioare şi curţii Muzeului Judeţean Bistriţa-Năsăud, sunt operatiuni foarte necesare dar nu si suficient pentru cresterea functionalitatii institutiei si gradului de atractivitate. Prin urmare, Consiliul Judetean ar putea face mai mult pentru ca Muzeul Judetean sa devina mai atractiv si mai integrat in viata bistritenilor si a turistilor care viziteaza orasul. Astfel, demolarea centralei termice de pe str. Bistricioarei, ar permite sa se deschida o artera de circulatie cu intrare prin spatele BCR si iesire pe langa Camera de Comert si Industrie, in str. Petre Ispirescu. In lungul acestei alei care ar putea fi numita chiar “Strada Muzeului” sau ” Aleea Muzeului” ar putea fi deocamdata amenajate parcari de suprafata care sa deserveasca institutiile adiacente, precum BCR, Centrul Judetean de Cultura, Muzeul , Camera de Comert si Industrie,etc. De asemenea, cu aceasta ocazie s-ar putea incepe sistematizarea zonei din jurul Muzeului Judetean, unde cu putina imaginatie s-ar putea gasi un loc in care sa fie mutata macheta din lemn a cetatii medievale care in prezent se afla inghesuita in Piata Centrala, intr-un loc total nepotrivit, obturand vizibilitatea dinspre Pietonal catre Biserica Evanghelica.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5