Conferinţa de presă la Primăria Bistriţa

Ovidiu Creţu: BISTRIŢA A PRIMIT “ZERO” LEI DIN SUMELE DEFALCATE…

Din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pe anul 2009, “municipiul Bistriţa nu a primit absolut niciun leu” – a făcut cunoscut primarul Ovidiu Creţu. Hotărârea privind repartizarea acestor sume pe unităţi administrativ-teritoriale a fost adoptată de Consiliul Judeţean, vineri – 13 martie, în şedinţă extraordinară. Diferenţa la nivelul Bugetului propus pe 2009, este de 130 milioane lei – sumă necesară pentru amenajări şi modernizări străzi în municipiu, amenajarea Parcului, reabilitare clădiri, amenajări zone verzi. La nivelul Consiliului Judeţean – spune Ovidiu Creţu – hotărârea a fost luată de cineva fără să ţină seama de cerinţele şi nevoile municipiului Bistriţa.

“Ştiu de protestul primarilor PSD, mă ataşez acestei poziţii”. Totodată, primarul Bistriţei mai atrage atenţia că prin hotărârea aceasta de consilierii judeţeni, există riscul ca “proiectul de colectare a deşeurilor” riscă să cadă, dacă 30 de primari ies din acest proiect, neavând banii ceruţi pentru finanţare. Ovidiu Creţu mai spune că nu pune problema ca municipiul Bistriţa să-i iasă respectivul proiect…

Luna Pădurii (15 martie – 15 aprilie)

1,9 hectare împădurite cu paltin şi frasin în raza municipiului

În cadrul campaniei de împăduriri prilejuită de Luna Pădurii, în raza Ocolului Silvic al Municipiului Bistriţa vor fi plantaţi puieţi de paltin şi frasin pe o suprafaţă de 1,9 hectare, iar pe 0,8 hectare vor fi făcute completări. Făcând cunoscute aceste proiecte, primarul Ovidiu Creţu spune că se adresează tinerilor şi, de asemenea, chiar formaţiunilor politice, menţionând că Partidul Ecologist şi-a anunţat intenţia de a participa la acţiunea de împădurire.

Locuri de parcare închiriate în parcările de lângă bloc

Referindu-se la proiectul de hotărâre privind aprobarea regulamentului de atribuire a locurilor de parcare din parcările de reşedinţă amenajate în municipiu, aflat în dezbatere publică (ieri a avut loc prima dezbatere publică în sala de consiliu a Primăriei), Ovidiu Creţu a făcut câteva precizări. Parcările sunt cele care sunt amenajate în apropierea blocurilor de locuinţe, iar spaţiile de parcare vor fi închiriate prin licitaţie de către doritori, posesorii de autoturisme. Închirierea se va face pentru un an de zile, câte o singură maşină de apartament, iar dacă spaţiul permite şi a doua sau a treia, dar cu un alt preţ, care va fi mai mare. Spaţiul, care va fi marcat, va putea fi ocupat şi de alte autoturisme în cazul în care nu e ocupat de “chiriaş” (asta, posibil înainte de masă), iar titularul de loc de parcare va trebui să aibă spaţiul liber când se întoarce… Maşinile de serviciu sunt excluse de la asemenea posibilitate de închiriere, trebuind să-şi găsească loc de parcare în incinta firmei. Chiria va fi de 10 lei/lună pentru un autoturism.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5